Κρήτη: Ξεκίνησε δράση για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης αναλφάβητων Ρομά

Κρήτη: Ξεκίνησε δράση για Κρήτη: Ξεκίνησε δράση για

Ξεκίνησε και υλοποιείται από τη γενική διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης η δράση που αφορά την δωρεάν παρακολούθηση θεωρητικών μαθημάτων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από Ρομά.

Ξεκίνησε και υλοποιείται από τη γενική διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης η δράση που αφορά την δωρεάν παρακολούθηση θεωρητικών μαθημάτων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και πρακτικών μαθημάτων οδήγησης, με απώτερο στόχο την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, από νεαρούς και αναλφάβητους Ρομά μικροπωλητές.

Η δράση αφορά άτομα που διαμένουν στην Περιφέρεια Κρήτης, με στόχο την προώθηση ίσων ευκαιριών και άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά στην Π.Ε. Ηρακλείου. Με την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, επιτυγχάνεται η βελτίωση της καθημερινότητάς τους, η αποφυγή παραβατικής συμπεριφοράς στο οδικό δίκτυο, καθώς και η μεγιστοποίηση των μέτρων ασφαλούς οδήγησης και πρόληψης ατυχημάτων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, επισκέφθηκαν τον χώρο υλοποίησης των μαθημάτων. Οι συμμετέχοντες, αλλά και οι πρόεδροι των Συλλόγων Ρομά, ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Κρήτης και τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, για την δωρεάν υλοποίηση του προγράμματος, που θα συνεχιστεί και με άλλους δικαιούχους, και την σχετική μέριμνα.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση υλοποιείται από το κοινωνικό πρόγραμμα υπερτοπικών δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης και το ύψος του ποσού για την υλοποίηση της ανέρχεται σε 18.520 ευρώ για την Π.Ε. Ηρακλείου.

Στην θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση συμμετέχουν 18 άτομα εκ των οποίων 16 άνδρες και 2 γυναίκες.

#ΚΡΗΤΗ #ΡΟΜΑ #ΚΟΚ #ΜΑΘΗΜΑΤΑ #ΔΩΡΕΑΝ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.