Η 2η ΕΜΑΚ «πετάει» για την Τουρκία: Έτοιμη να συνδράμεις στις επιχειρήσεις στα συντρίμμα

Η 2η ΕΜΑΚ «πετάει» για την Η 2η ΕΜΑΚ «πετάει» για την

Απογειώνεται αυτή την ώρα η 2η ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, προκειμένου να βρεθεί στο Ιντσιρλίκ και να συνεισφέρει στις επιχειρήσεις διάσωσης των εγκλωβισμένων από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης το μεταγωγικό αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας που αναχώρησε από την 113 Πτέρυγα Μάχης στο Σέδες Θεσσαλονίκης - με 15 πυροσβέστες από τη 2η ΕΜΑΚ, δύο διασώστες του ΕΚΑΒ και έναν γιατρό αναισθησιολόγο - παρουσίασε μια ένδειξη, την οποία κρίθηκε απαραίτητο να ελέγξουν οι μηχανικοί στο αεροδρόμιο Ελευσινας.

Το αεροπλάνο C-130 προσγειώθηκε στην Ελευσίνα λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να διενεργηθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Την ομάδα που αποτελεί το δεύτερο κλιμάκιο της ελληνικής αποστολήςδιάσωσξς που πάει για να βοηθήσει στην Τουρκία συνοδεύουν επιπλέον ένας Αξιωματικός – Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, καθώς και τρεις γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ.

 

#ΕΜΑΚ #ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ #ΤΟΥΡΚΙΑ #C130 #ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.