Προσοχή σε αυτές τις περιοχές: Κινδυνεύουν με κατολισθήσεις

Προσοχή σε αυτές τις Προσοχή σε αυτές τις

Η κλιματική κρίση και η ποικιλομορφία του ελληνικού τοπίου - με τις πολυάριθμες περιοχές απίστευτου φυσικού κάλλους - κάνουν την χώρα μας επικίνδυνη για κατολισθήσεις. Ποια μέρη κινδυνεύουν περισσότερο

 

Πρίν λίγες μόλις ημέρες μια γυναίκα στην Ιεράπετρα έχασε τη ζωή της από φονική κατολίσθηση, όταν βράχος εμβόλισε το δωμάτιο στο οποίο διέμενε με την οικογένειά της στην Ιεράπετρα της Κρήτης.

Η πρόσφατη τραγωδία έφερε στο προσκήνιο το ζήτημα των κατολισθήσεων, με τον καθηγητή Γεωλογίας και πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, να σημειώνει από την πρώτη στιγμή πως δυστυχώς «ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το κακό».

Μιλώντας την Πέμπτη στην ΕΡΤ, ο Ευθύμιος Λέκκας, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε περιοχές με υπόγεια και επιφανειακά νερά, ειδικά ενόψει και των έντονων βροχοπτώσεων που αναμένονται όχι μόνο για το σαββατοκύριακο, αλλά και καθόλη την χειμερινή περίοδο.

Αυξήμενος κίνδυνος κατολισθήσεων υπάρχει τόσο σε οδικούς άξονες, όσο και σε οικιστικές μονάδες σε ορεινές κυρίως περιοχές.

Κινδυνεύουν, παράλληλα, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους, που προσελκύουν πλήθος κόσμος του καλοκαίρι - και οι οποίες μάλιστα «οφείλουν» την ομορφιά τους εξαιτίας ακριβώς τέτοιων φαινομένων.

Χαρακτηριστικά, ορισμένα από αυτά τα μέρη είναι:

Εγκρεμνοι Λευκάδας Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας Μύρτος Κεφαλονιάς Ζακύνθος Κελλάρια Σκιάθου Λίνδος Ρόδου Κάλυμνος Αμέτρητες περιοχές στη νότια Κρήτη Κόκκινη παραλία στην Σαντορίνη

#ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ #ΕΥΘΥΜΙΟΣ_ΛΕΚΚΑΣ #ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ #ΒΡΑΧΟΣ #ΚΙΝΔΥΝΟΣ #ΡΕΜΑΤΑ #ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.