«Αυτοψία» Dnews στα στέκια των τοξικομανών, από το κέντρο της Αθήνας μέχρι το Πεδίον του Άρεως (εικόνες)

«Αυτοψία» Dnews στα στέκια «Αυτοψία» Dnews στα στέκια

«Δεν έχει αργία και γιορτές, δεν έχει σχόλη η πρέζα». Τα συνθήματα στους τοίχους, δεν λάθευαν ποτέ, απλά γιατί εξέφραζαν τη διαχρονικότητα των καταστάσεων χωρίς να στέκονται στο παρόν.

Κι αν το '80 όταν πρωτοεμφανίστηκαν στο κέντρο της πόλης τα στέκια των τοξικομανών, οι πολλοί μιλούσαν για παροδικά φαινόμενα σε μια Αθήνα που άλλαζε πληθυσμιακά και γεωγραφικά, οι λίγοι σκέφτονταν από τότε ότι η οποιαδήποτε μορφή θα διαιωνίζεται ακριβώς γιατί δεν αντιμετωπίστηκε ορθά εξ αρχής.

Σήμερα, οι «φωλιές» όπως τις λένε οι χρήστες ναρκωτικών, αλλάζουν συνεχώς κι αυξάνονται. Η αναμόρφωση στο Πεδίον του Άρεως σε συνδυασμό με τα έργα επέκτασης του μετρό στα Εξάρχεια, τη νομική και το πνευματικό κέντρο στην Ακαδημίας, τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν τα παλιά στέκια και να αναζητήσουν καινούρια.

nark1000

Όπως φαίνεται στο φωτορεπορτάζ του Dnews, οι νέοι χώροι που συγκεντρώνεται κατά δεκάδες βρίσκονται στην πλατεία Κλαυθμώνος, δίπλα στην πλατεία Παναγούλη και κάτω από την Ομόνοια προς τον Άγιο Παύλο. Επίσης, στον πλαϊνό πολυσύχναστο πεζόδρομο του Πανεπιστημίου, το βασικό πέρασμα όσων ανεβαίνουν από τον ομώνυμο σταθμό προς την Ακαδημίας.

nark20

Κινητικότητα παρατηρείται και στο άλσος του Αγίου Νικολάου στην Ασκληπιού λόγω των έργων στο λόφο του Στρέφη, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στους δρόμους κάτω από την πλατεία Βάθης προς την Δεληγιάννη, καθώς αυτές τις μέρες η αστυνομία τους διώχνει από την Μενάνδρου, τη Σωκράτους, τη Μαιζώνος κτλ.

nark30

Ιδιαίτερα προβληματικές είναι πλέον η Φαβιέρου, η Βίκτωρος Ουγκώ, η Πουκεβίλ, η Ηπείρου, η Ακομινάτων η Ψαρρών κτλ. Κάποιοι άστεγοι δε έχουν φτιάξει και μια μεγάλη σκηνή με χαρτόκουτα, πανιά και κουβέρτες στον χώρο πράσινου στο ύψος της Τροχαίας.

nark40

Τα δε παλαιότερα στέκια, στην 3ης Σεπτεμβρίου, στην Ομόνοια και στο Μεταξουργείο παραμένουν σημείο αναφοράς και διακίνησης γι' αυτούς. Ανάμεσα τους πλέον είναι και πολύ αλλοδαποί οι οποίοι δεν κατάφεραν να συνεχίσουν το μακρύ ταξίδι που προσδοκούσαν όταν ξεκινούσαν διωγμένοι και κατατρεγμένοι από τις πατρίδες τους.

Έτσι όπως εξελίσσεται ραγδαία η δημιουργία νέων στεκιών, το βέβαιο είναι ότι η απαξίωση θα έλθει πολύ νωρίτερα όπως συνέβη και το 90 όταν σε διάστημα 1-2 ετών εγκαταλείφθηκαν οι παλιές γειτονιές της πόλης, τα Πατήσια, ο Άγιος Παντελεήμονας, ο Άγιος Λουκάς, η πλατεία Βικτωρίας, ο Αγ. Νικόλαος, η Αχαρνών κτλ.

#ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ #ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ #ΑΘΗΝΑ #ΠΕΔΙΟΝ_ΤΟΥ_ΑΡΕΩΣ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.