Αδιανόητη καταγγελία: Διευθυντής σχολείου ζήτησε 50 ευρώ από μετανάστες... επειδή κληρώθηκε το παιδί τους να καταθέσει στεφάνι

Αδιανόητη καταγγελία: Αδιανόητη καταγγελία:

Οργή προκαλεί η καταγγελία του Στράτου Φαναρά για το απίστευτο «κόλπο» που επινόησε διευθυντής στην προσπάθεια του να μην καταθέσει παιδί μεταναστών το στεφάνι στη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Τον ρατσισμό του διευθυντή ενός σχολείου, αλλά και την ευφάνταστη λύση που σκέφτηκαν οι γονείς του παιδιού για τον αντικρούσουν, ανέδειξε με ανάρτησή του ο Στράτος Φαναράς, διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis.

Σύμφωνα με τον κ. Φαναρά - ο οποίος δεν αποκάλυψε την περιοχή και το σχολείο για να προστατεύσει τους μαθητές - το παιδί οικογένειας μεταναστών έγινε αποδέκτης μια πρωτοφανούς ρατσιστικής αντιμετώπισης, όταν κληρώθηκε να τιμήσει τη χώρα με δάφνινο στεφάνι στο ιερό μνημείο των πεσόντων.

Οι γονείς του παιδιού πήγαν στο σχολείο για τα διαδικαστικά όταν άκουσαν τον διευθυντή να απαιτεί από τους ίδιους να πληρώσουν το στεφάνι έναντι 50 ευρώ, μια διαδικασία που κατά παράδοση αναλαμβάνει το σχολείο.

Σύμφωνα με τον κ. Φαναρά, το απαράδεκτο αυτό τέχνασμα οφείλεται στην ελπίδα του διευθυντή ότι ίσως οι «ξένοι» φτωχοί γονείς δεν θα καταβάλουν το ποσό και έτσι θα απαλλαγεί και ο ίδιος από το δυσάρεστο αποτέλεσμα της κλήρωσης.

Καθώς ήταν αδύνατο να πληρώσουν για το στεφάνι, οι γονείς του παιδιού σκέφτηκαν κάτι πολύ καλύτερο για να τιμήσουν την επέτειο!

Αφού μπήκαν στο διαδίκτυο και διάβασαν πως γίνεται ένα στεφάνι με δάφνη και μυρτιές, μητέρα, πατέρας και παιδί μάζεψαν τα υλικά και έφτιαξαν ένα πανέμορφο στεφάνι με τα χέρια τους, ώστε να μπορέσει να το καταθέσει.

Η ανάρτηση του Στράτου Φαναρά

Δείτε όσα δήλωσε ανήμερα της Εθνικής Επετείου στην ΕΡΤ

#ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ #28Η_ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ #ΣΧΟΛΕΙΟ #ΜΑΘΗΤΗΣ #ΓΟΝΕΙΣ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.