28η Οκτωβρίου: Το άγνωστο στρατηγείο των SS που έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας «Υπολοχαγός Νατάσσα»

28η Οκτωβρίου: Το άγνωστο 28η Οκτωβρίου: Το άγνωστο

Για τους κάτοικους των Βορείων Προαστίων της Αττικής η Βίλα Καζούλη αποτελεί το σύμβολο της αθηναϊκής αριστοκρατείας. Για όλους τους υπόλοιπους, είναι το περιβόητο αρχηγείο των SS στην «Υπολοχαγό Νατάσσα».

Πρόκειται για ένα εκπληκτικού κάλους αρχιτεκτονικό κατασκεύασμα του τέλους του 19ου αιώνα, ωστόσο η Βίλα Καζούλη έχει μια μακρά και γκρίζα ιστορία.

Έχει στεγάσει το στρατηγείο των SS κατά την κατοχή, ενώ έχει χαρακτηριστεί μέχρι.... και στοιχειωμένη.

Στη Βίλα Καζούλη έχουν πραγματοποιηθεί και πολλά από τα γυρίσματα της πιο επιτυχημένης εισπρακτικά ταινίας στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου «Υπολοχαγός Νατάσσα» με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στην τελευταία κοινή τους εμφάνιση στο σινεμά.

Τα λιοντάρια σύμβολο της έπαυλης και ο αστικός μύθος που τα συνοδεύει

Η βίλα Καζούλη έχει κι άλλες κρυμμένες, όμως, ιστορίες.

Το 1985 τα δύο λιοντάρια που κοσμούν την είσοδο ξαφνικά εξαφανίστηκαν. Κάποιοι ισχυρίζονταν πως είχαν κλαπεί και άλλοι πως εξαφανίστηκαν, καθώς - όπως είπαμε - η Βίλα είναι στοιχειωμένη.

Λίγα χρόνια αργότερα, βέβαθα, τα δύο λιοντάρια επέστρεψαν στην φυσική τους θέση, καθώς όπως αποδείχτηκε είχαν πάει απλώς... για συντήρηση.

Σήμερα στη Βίλα Καζούλη στεγάζεται το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης γνωστό και ως Πράσινο Ταμείο.

Δείτε το όμορφο βίντεο του UpStories

#28Η_ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ #ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ #ΑΛΙΚΗ_ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ #ΒΙΝΤΕΟ #DRONE

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.