Ιστορική κοσμοσυρροή στον Αγ. Δημήτριο Αμπελοκήπων (βίντεο)

Ιστορική κοσμοσυρροή στον Ιστορική κοσμοσυρροή στον

 Πλήθος πιστών συρρέει από τις πρώτες πρωινές ώρες στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στους Αμπελόκηπους για να ασπαστούν τις εικόνες της Παναγίας Σουμελά και του Αγ. Δημητρίου.

Η ουρά του κόσμου υπερβαίνει τα 200 μέτρα.

Φέτος για πρώτη φορά η  εμποροπανήγυρης εκτείνεται σε όλο το μήκος του ανοδικού ρεύματος της Πανόρμου από την Λ. Αλεξάνδρας έως τη Λ. Κηφισίας, ενώ λόγω του συνωστισμού εμφανίζει μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα και το καθοδικό ρεύμα της Πανόρμου.

Το απόγευμα στις 6 μετά τον μεθεόρτιο Εσπερινό θα πραγματοποιηθεί περιφορά των ιερών εικόνων.

Στη νεότερη ιστορία της Αθήνας, η συνοικία των Αμπελοκήπων αποτελεί ανέκαθεν πόλο έλξης για δεκάδες χιλιάδες πολίτες το διήμερο 25-27 Οκτωβρίου και λόγω της ποικιλίας των ειδών που διατίθενται από τους επαγγελματίες του υπαίθριου εμπορίου. 

AG1

AG2

Μάλιστα το συγκεκριμένο παζάρι και το αντίστοιχο της Αγ. Γλυκερίας στην Άνω Κυψέλη προς Γαλάτσι είναι τα μεγαλύτερα στο Λεκανοπέδιο και από τα μεγαλύτερα πανελλαδικώς.

Ωστόσο «αυτό που γίνεται φέτος δεν έχει προηγούμενο» αναφέρουν κάτοικοι και φορείς της περιοχής.

{https://youtu.be/T4JZFSEbX-c}

#ΑΓΙΟΣ_ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ #ΓΙΟΡΤΗ #ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ #ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.