Το Dnews στις λαϊκές αγορές, τι λένε καταναλωτές και παραγωγοί για τις τιμές (εικόνες)

Το Dnews στις λαϊκές αγορές, Το Dnews στις λαϊκές αγορές,

Στις λαϊκές αγορές για να βρει καλύτερες τιμές στρέφεται το ενδιαφέρον του κόσμου - Οι ανατιμήσεις στο καλάθι των καταναλωτών παραμένουν, με αποτέλεσμα να αναζητούν χαμηλότερες τιμές στις λαϊκές αγορές

Οι τιμές στα προϊόντα έχουν αυξηθεί μόνο κατά 10-20%, ενώ όπως αναφέρουν οι παραγωγοί στο Dnews «παλεύουμε να κρατήσουμε τις τιμές των προϊόντων σε χαμηλά επίπεδα, παρότι το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί πάνω από 50%, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης. Για παράδειγμα μόνο τα λιπάσματα από 30 ευρώ έχουν ξεπεράσει τα 70 ευρώ, δεν σχολιάσω το ρεύμα και το πετρέλαιο».

Από την πλευρά τους οι καταναλωτές επιβεβαιώνουν ότι ναι μεν υπάρχουν μικρές αυξήσεις σε ορισμένα προϊόντα στις λαϊκές αγορές, παρόλα αυτά παραμένει μια λύση αφού στα σούπερ μάρκετ θεωρούν ότι είναι κατά πολύ υψηλότερες.

«Πλέον τα σούπερ μάρκετ είναι απλησίαστα, δίνουμε για τα ίδια πράγματα που ψωνίζαμε τα διπλάσια χρήματα. Οι λαϊκή παρά τις αυξήσεις μας συμφέρει περισσότερο», δηλώνει η κα Σταυρούλα στο Dnews.

Ενδεικτικές τιμές προϊόντων

Ενδεικτικά οι τιμές των προϊόντων στην λαϊκή αγορά κυμαίνονται: τα πορτοκάλια από τα 0,80 στα 0,98 λεπτά, οι τομάτες από το 1,20 ευρώ έχουν πάει στα 1,49 ευρώ, το λάχανο στα 0,69 λεπτά, το μπρόκολο και το κουνουπίδι είναι στα σχεδόν 2 ευρώ (1,98), τα μαρούλια έχουν σταθεροποιηθεί στα 0,70 λεπτά, το λάχανο έχει ανέβει πάλι στα 0,80 λεπτά, τα καρότα στα 1,50 ευρώ ενώ η μελιτζάνα είναι στα 1,59 ευρώ.

laiki3

Τέλος, οι παραγωγοί, όπως αναφέρουν, θέλουν να ελπίζουν πως δεν θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε επιπλέον αυξήσεις των τιμών αφού ήδη οι καταναλωτές ψωνίζουν περιορισμένα, μειώνοντας τις ποσότητες που αγοράζουν καθώς δεν έχουν χρήματα.

laiki2

laiki6jpg

#ΛΑΙΚΗ_ΑΓΟΡΑ #ΛΑΙΚΕΣ_ΑΓΟΡΕΣ #ΠΡΟΙΟΝΤΑ #ΤΙΜΕΣ #ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ #ΛΑΧΑΝΙΚΑ #ΦΡΟΥΤΑ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.