Και όμως ο ηλεκτρικός «μαγειρεύεται» να πάει και πάνω από την Κηφισιά

Και όμως ο ηλεκτρικός Και όμως ο ηλεκτρικός

Μετά από δεκαετίες το υπουργείο Μεταφορών δρομολογεί επέκταση της γραμμής 1 (πρώην ηλεκτρικός) και πέρα από την Κηφισιά. Συγκεκριμένα, τα σχέδια περιλαμβάνουν επέκταση μέχρι τη Βαρυμπόμπη.

Σε χθεσινή του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός ΥΠΟΜΕ, Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε ερώτηση για την επέκταση των μέσων σταθερής τροχιάς, ανέφερε μεταξύ άλλων και την επέκταση από την Κηφισιά μέχρι τη Βαρυμπόμπη σημειώνοντας πως “Με την τελευταία (σ.σ. επέκταση), ιδίως, θα λύσουμε το ζήτημα της «ένωσης» της εθνικής οδού με το δίκτυο Μετρό της Αττικής”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.gr, ο στόχος είναι να ενωθεί το Μετρό ψηλά στην Εθνική Οδό για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της Βόρειας Αττικής σε ένα σημείο που να υπάρχει σταθμός μετεπιβίβασης.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΜΕΤΡΟ ΕΠΕΚΤΑΣΗ

Η άσκηση λοιπόν που εξετάζεται είναι η γραμμή να πάει βόρεια, να υπάρξει ένας ενδιάμεσος σταθμός στην Νέα Ερυθραία και τελικά η γραμμή να καταλήξει στον κόμβο Βαρυμπόμπης.

Η επέκταση του Μετρό, δηλαδή επέκταση της Γραμμής 1 μέχρι την Εθνική Οδό από Κηφισιά μέχρι Βαρυμπόμπη, θεωρείται από την Αττικό Μετρό ως εξαιρετικά σημαντική για την ελάφρυνση του κυκλοφοριακού φόρτου στον άξονα.

#ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ #ΚΗΦΙΣΙΑ #ΑΤΤΙΚΟ_ΜΕΤΡΟ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.