Καλάθι του νοικοκυριού: Αυτοψία του Dnews για τις τιμές λίγο πριν αναρτηθούν τα 50 προϊόντα - «Έμφραγμα» στα σούπερ μάρκετ

Καλάθι του νοικοκυριού: Καλάθι του νοικοκυριού:

Συνεχής ανατιμήσεις αντικρίζουν οι καταναλωτές στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ εν αναμονή της σύσκεψης για τις κατηγορίες των προϊόντων που θα συμπεριληφθούν στο «καλάθι της νοικοκυράς», που αναμένεται να έχει σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι τιμές συγκριτικά με το μήνα Σεπτέμβριο έχουν αυξηθεί μέχρι και 10%. Το Dnews σε ρεπορτάζ που πραγματοποίησε παρουσιάζει τις τιμές στα βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως γάλα, φέτα, γιαούρτια, μακαρόνια, καφές, χαρτικά, αναψυκτικά, απορρυπαντικά και πάνες.

Η εξέλιξη των τιμών θα βρίσκεται στην κορυφή του ρεπορτάζ του Dnews, το οποίο θα απανέρχεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με νέα ρεπορτάζ τα οποία θα ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις αυξομειώσεις των τιμών, ιδίως μετά και την ανακοίνωση των 50 βασικών προϊόντων που θα συμπληρώνουν το «καλάθι του νοικοκυριού».

Αναλυτικά

Το 1.5 λίτρο γάλα στοιχίζει έως και 2,28 ευρώ ενώ το βιολογικό το 1 λίτρο φτάνει τα 2,83 ευρώ. Η τιμή του κιλού της φέτας κοστίζει 14,65 ευρώ και τα γιαούρτια η συσκευασία των τριών είναι στα 3,80 ευρώ. Τα σπαγγέτι ξεκινούν από 0,62 λεπτά και φτάνουν τα 1,38 ευρώ και οι πέννες στα 1,54 ευρώ. Ο ελληνικός καφές το κιλό ξεπερνάει τα 20 ευρώ και ο στιγμιαίος καφές το κιλό στοιχίζει 46,40 ευρώ. Τα 4 μπουκαλάκια των 400 ml κορυφαίου αναψυκτικού κάνουν 3,56 ευρώ.

foto10 censored 2

Τα χαρτικά η μέση τιμή είναι στα 3,50 ευρώ. Τα απορρυπαντικά ρούχων, το υγρό είναι στα 10,98 ευρώ, η σκόνη στα 9,28 ευρώ, τα απορρυπαντικά πιάτων από 4,98 ευρώ προσφορά στα 3,98 ευρώ. Το μαλακτικό είναι στα 6,25 ευρώ ενώ βρίσκεις σε προσφορά από τα 6,98 ευρώ στα 3,48 ευρώ. Οι πάνες από τα 24,40 ευρώ στα 12,40 ευρώ.

foto5 censored 1 1

Το καλάθι της νοικοκυράς, εν αναμονή της λίστας

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα των 50 προϊόντων που θα «συνθέτουν» το καλάθι θα περιλαμβάνονται κρέας, λαχανικά και φρούτα, άλευρα, γάλα, καφές, έλαια, ψωμί, τυριά, γιαούρτι, ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, τοματοειδή, απορρυπαντικά (πιάτων και ρούχων και είδη καθαρισμού γενικής χρήσης), χαρτικά, αναψυκτικά, είδη προσωπικής υγιεινής, μπισκότα και σοκολατοειδή.

foto6 censored 1

foto7 censored 2

Στη σημερινή σύσκεψη έπειτα από γνωστοποίηση του υπουργού αναμένεται να σταλούν στις αλυσίδες των σουπερ μάρκετ οι κατηγορίες των προϊόντων που θα συμπεριληφθούν στο λεγόμενο «καλάθι της νοικοκυράς» και ότι το επόμενο 10ήμερο θα παρουσιαστεί αυτό στους καταναλωτές.

foto8 censored 1

Ίδιες τιμές με λιγότερες ποσότητες

Άλυτο πρόβλημα παραμένει πάντως η μείωση των ποσοτήτων στα προϊόντα. Οι εταιρείες εξακολουθούν και το μήνα Οκτώβρη να συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς ωστόσο να μειώνουν αντίστοιχα και την τιμή πώλησης. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία των Dnews, η στάθμη του απορρυπαντικού βρίσκεται λίγο πιο πάνω από την μέση της συσκευασίας.

foto2 censored 1

#ΚΑΛΑΘΙ_ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ #ΣΟΥΠΕΡ_ΜΑΡΚΕΤ #ΤΙΜΕΣ #ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.