Θάνατος 19χρονης ναυτικής δοκίμου: «Ο οργανισμός της ήταν αποδυναμωμένος λόγω κορονοϊού», λέει η Παγώνη (βίντεο)

Θάνατος 19χρονης ναυτικής Θάνατος 19χρονης ναυτικής

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε για τον αιφνίδιο θάνατο της 19χρονης ναυτικής δοκίμου, και όπως είπε ο οργανισμός της ήταν αποδυναμωμένος λόγω του κορονοϊού.

Όπως είπε η Ματίνα Παγώνη, «το μικρόβιο το οποίο προκάλεσε την τροφική δηλητηρίαση βρήκε χώρο να επιτεθεί στον αποδυναμωμένο οργανισμό λόγω κορονοϊού» της 19χρονης Θάλειας.

«Ο οργανισμός όταν νοσήσεις ακόμη και με απλά συμπτώματα -δεν χρειάζεται να περάσεις τη νόσο βαριά- εξασθενεί πάρα πολύ και χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα να επανέλθει. Ο οργανισμός χάνει αντισώματα, δηλαδή δεν έχει άμυνα», επισήμανε η κ. Παγώνη.

«Μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά. Σε έναν πολύ εξασθενημένο οργανισμό, στον οποίο μπαίνει άλλο μικρόβιο μέσα, καταλαβαίνεται ότι βρίσκει (το μικρόβιο) το χώρο να κυριαρχήσει και να δημιουργήσει επιπλοκές. Βρίσκει έναν χώρο αποδυναμωμένο και κυριαρχεί», πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Αύριο στη Λάρισα η κηδεία της Θάλειας

Σημειώνεται πως σήμερα αναμένεται, τελικά, να μεταφερθεί με C-130 στη Λάρισα η σορός της 19χρονης ναυτικής δοκίμου, Θάλειας από την Ιταλία. Ο λόγος που καθυστέρησε η μεταφορά μία μέρα είναι επειδή η ιατροδικαστική εξέταση διενεργήθηκε μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής αναμένεται να βγουν σχετικά σύντομα, κατόπιν και σχετικών πιέσεων από ελληνικής πλευράς προς τους Ιταλούς ιατροδικαστές, αλλά οι τοξικολογικές εξετάσεις θα αργήσουν καθώς η σχετική διαδικασία είναι γνωστό πως είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Τη σορό της Θάλειας, θα συνοδέψουν και οι γονείς της, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στην Ιταλία με τη φροντίδα του Πολεμικού Ναυτικού.

#19χρονη #ΝΑΥΤΙΚΟ #ΘΑΝΑΤΟΣ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #δόκιμος #ΜΑΤΙΝΑ_ΠΑΓΩΝΗ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.