Νέα μόδα το shrinkflation απέναντι στο κύμα ακρίβειας, μικραίνουν οι συσκευασίες προϊόντων (βίντεο)

Νέα μόδα το shrinkflation Νέα μόδα το shrinkflation

Η νέα... μόδα που έρχεται να «συγκρατήσει» σε ένα βαθμό το κύμα ακρίβειας λέγεται shrinkflation - Οι συσκευασίες των προϊόντων μικραίνουν και η τιμή μένει σταθερή

Το shrinkflation φαίνεται πως δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε τρόφιμα, καθαριστικά ή χαρτικά. Στο δρόμο που χάραξαν σοκολάτες και γλυκά, ακολουθούν μια σειρά από άλλα προϊόντα.

Μειώσεις υπάρχουν στα είδη που είναι απαραίτητα για το πρωινό και από εφέτος οι γονείς θα δουν τα κουτιά για το πρωινό των παιδιών αλλά και για τους καφέδες τους να αδειάζουν πιο γρήγορα, καθώς και τα σνακ για το σχολείο να είναι μικρότερα.

– Δημητριακά, από 790gr στα 720gr

– Στιγμιαίος καφές, από 100gr στα 90gr

– Κρουασάν, από 110gr στα 98gr

Οι νοικοκυρές θα δουν το καλάθι τους να ακριβαίνει και για τα αφρόλουτρα και τα σαπούνια, αφού ακόμα αν και οι τιμές σε κάποια προϊόντα φαίνεται να μην έχουν αυξηθεί, οι μειώσεις στην ποσότητα σημαίνουν πιο πολλές επισκέψεις στο σουπερμάρκετ και άρα στο τέλος μεγαλύτερο κόστος.

– Αφρόλουτρο, από 887ml στα 665ml

– Σαπούνι, από 113 στα 106gr

Αυτό σημαίνει πως για τα ίδια προϊόντα αν ένα νοικοκυριό θέλει να πάρει τις ίδιες ποσότητες θα πληρώσει παραπάνω:

– Κρουασάν: 0,15 ευρώ

– Δημητριακά: 0,50 ευρώ

– Καφές: 0,60 ευρώ

– Αφρόλουτρο: 1,30 ευρώ

– Σαπούνι: 0,07 ευρώ

Το ποσό σε απόλυτες τιμές σε ευρώ είναι τελικά πολύ μεγαλύτερο αφού καμία οικογένεια δε θα αγοράσει ένα μόνο κρουασάν και ένα αναψυκτικό για τα παιδιά και έτσι το μηνιαίο κόστος μόνο για τα σνακ των παιδιών στο σχολείο θα αυξηθεί πρακτικά κατά τουλάχιστον 10 ευρώ τον μήνα για κάθε παιδί.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:

#ΑΚΡΙΒΕΙΑ #ΠΡΟΙΟΝΤΑ #ΤΙΜΗ #ΣΟΥΠΕΡ_ΜΑΡΚΕΤ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.