Συγκλονίζει ο 98χρονος: «Προτιμώ να πεθάνω σπίτι μου», άνοιξαν κι άλλα στόματα στο Παπαγεωργίου

Συγκλονίζει ο 98χρονος: Συγκλονίζει ο 98χρονος:

Η απίστευτη υπόθεση βασανισμού και κακοποίησης του ηλικιωμένου άνδρα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Το περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας έπειτα από ανάρτηση του γνωστού δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη και γιο του 98χρονου θύματος. Όλα άρχισαν όταν ο ηλικιωμένος επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παπαγεωργίου για ένα πρόβλημα υγείας. 

«Προτιμώ να πεθάνω σπίτι μου...δεν ξαναπάω στο νοσοκομείο»

Για τις στιγμές τρόμου που βίωσε στα χέρια νοσηλεύτριας μίλησε σε συνέντευξή του στο GRTimes.gr ο 98χρονος, ενώ το φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει τις περιγραφές του σοκάρει. 

«Πήγα στο νοσοκομείο, για ένα πρόβλημα αιματουρίας. Μπήκα μέσα, με βάλανε σε ένα θάλαμο, με άλλους τρεις και με είχαν γυμνό από τη μέση και κάτω. Τους παρακάλεσα να μου δώσουν την πιτζάμα μου, αλλά οι νοσοκόμες δεν μου έδωσαν την παραμικρή σημασία. Σηκώθηκα να την πάρω από την τσάντα μου και όταν γύρισα ήρθαν δύο νοσοκόμες οι οποίες έβαλαν κάγκελα στο κρεβάτι μου και στη συνέχεια έδεσαν με γάζες τα χέρια μου» είπε χαρακτηριστικά.

98xronos

Και συνέχισε, «Κάποια στιγμή ρώτησα γιατί με δένετε… φυσικά δεν πήρα απάντηση… προσπαθούσα με το δεξί μου χέρι να αντιδράσω και τότε η μία από τις νοσοκόμες άρχισε να με χτυπά με δύναμη στο δεξί μπράτσο. Φώναζα για βοήθεια. Οι άλλοι τρεις που ήταν μαζί μου στο θάλαμο τι να κάνουν; Φοβήθηκαν. Σκεπάστηκαν κάτω από τα σεντόνια τους. Δεν ξέρανε τι να κάνουν. Προφανώς φοβόντουσαν. Φύγανε με τα πολλά οι νοσοκόμες, εγώ φώναζα για βοήθεια, μετά από πολλές ώρες με βρήκε ο γιος μου στο κρεβάτι».

Άνοιξαν κι άλλα στόματα - Σοκάρουν οι καταγγελίες 

Στο ίδιο ρεπορτάζ, ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Ασλανίδης αποκαλύπτει πως μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ήδη λάβει τουλάχιστον ακόμη δέκα καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά.

«Πεθαίνουν δεμένοι»

«Το πιο φρικτό είναι ότι μεταξύ αυτών των καταγγελιών υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που όχι απλά έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού και κακοποίησης αλλά τελικά εξέπνευσαν κιόλας στο θάλαμο και μάλιστα… δεμένοι στα κρεβάτια τους! Ντροπή, οργή, θυμός. Αυτά είναι τα συναισθήματά μου αυτή τη στιγμή και όλο αυτό έγινε όχι για να μιλήσω για τον πατέρα μου και γι’ αυτό που έπαθε, αλλά για να προλάβω καταστάσεις ενδεχομένως με άλλους ανθρώπους… Να μπει τέλος σε τέτοιες συμπεριφορές. Θέλω να τονίσω πως σίγουρα αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό και δεν αφορά όλο το σύστημα υγείας, ούτε βέβαια όλους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό», καταλήγει ο Νίκος Ασλανίδης.

#ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ #98ΧΡΟΝΟΣ #ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ #ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ #ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.