Σοβαρές αναζωπυρώσεις στη Λέσβο: Εντολή εκκένωσης στη Βρίσα για δεύτερη φορά

Σοβαρές αναζωπυρώσεις στη Σοβαρές αναζωπυρώσεις στη

Σοβαρές αναζωπυρώσεις προκαλεί η ενίσχυση των ανέμων στα μέτωπα της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που καίει από το πρωί του Σαββάτου στη νότια Λέσβο.

Νέα αναζωπύρωση εκδηλώθηκε στις 9:30 το πρωί της Δευτέρας στη μεγάλη φωτιά που καίει από το πρωί του Σαββάτου τη νότια Λέσβο - και συγκεκριμένα στις περιοχές Βρίσα, Βατερά και Σταυρός.

Στην περιοχή σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Πανάγο Κουφέλο, πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ με αποτέλεσμα η φωτιά να φουντώσει στην περιοχή Ρογκάδα στο σημείο που ξεκίνησε και βορειοδυτικά της Βρίσας σε αρκετή απόσταση όμως από τον οικισμό.

Μέχρι τις 8 το πρωί της Δευτέρας, και από το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν δύο ελικοπτερα, ένα αεροπλάνο, ενώ οι αρχές αναμένουν περισσότερα εναέρια μέσα, με τον αντιδήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ανδρέα Αξή.

Πριν από λίγο, μάλιστα, σύμφωνα με το lesvosnews.net, ξεκίνησε εκ νέου η εκκένωση της Βρίσας για όσους είχαν επιστρέψει σήμερα το πρωί μετά την χθεσινή εντολή εκκενώσης.

Οι πυρκαγιές του τριημέρου

Οι σημαντικότερες ήταν στο Ακριτοχώρι Μεσσηνίας (Κορώνη), στη Φαιστό Ηρακλείου, στο χωριό Σαγιάδα Θεσπρωτίας, στα Άνω Λιόσια Αττικής, στο Σοφικό Κορινθίας, στην Τσακατούρα Γρεβενών και στη Βρυσούλα Πρέβεζας.

Το σύνολο των πυρκαγιών αντιμετωπίστηκε με την άμεση ανταπόκριση του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης και οι περισσότερες τέθηκαν υπό έλεγχο σε πρώτο χρόνο με την επέμβαση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων.

Από αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη οι εξής πυρκαγιές: Στη Δαδιά Έβρου, η πυρκαγιά που ξεκίνησε στο Σταυρό Λέσβου, και η πυρκαγιά της Κρέστενας στην Ηλεία.

#ΦΩΤΙΑ #ΦΩΤΙΑ_ΤΩΡΑ #ΛΕΣΒΟΣ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.