Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Εντολή εκκένωσης από το 112, πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό:

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι του οικισμού Μύτικα με εντολή να εκκενώσουν την περιοχή λόγω της φωτιάς που απειλεί σπίτια στην περιοχή

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι του οικισμού Μύτικα με εντολή να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς τη Ψάθα εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πόρτο Γερμενό.

Η πυρκαγιά που μαίνεται στο Πόρτο Γερμενό φαίνεται οτι ανεξέλεγκτη είναι πλέον, καθώς απειλούνται πλέον κατοικίες και η Πυροσβεστική έδωσε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους προς Ψάθα Αλεποχωρίου.

 Συγκεκριμένα στο Πόρτο Γερμενό που ξέσπασε πυρκαγιά λίγο μετά τις 12:00 σε δασική έκταση η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Έντονος ΒΔ άνεμος ανεβάζει τις φλόγες προς τον Μύτικα. Επιχειρούν 3 Ericson, 2 air tractors (που επενέβησαν αμέσως γιατί περιπολούσαν στην περιοχή) και ετοιμάζεται δεύτερο κύμα. Εκδόθηκε 112 προληπτικής οργανωμένης απομάκρυνσης (περίπου 30 ατόμων) από Μύτικα προς Ψάθα.

Και αναζωπύρωση στον Προφήτη Ηλία Ιτέας (ανατολικό μέτωπο).

porto

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά ξέσπασε στις 11.55 το πρωί και στο σημείο έσπευσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 130 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 6 πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

{https://twitter.com/DionisisGRS/status/1544251367191187457?s=20&t=12SrqLR38gLGX9j1OKbA0g}

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε από σκουπίδια πίσω από ξενοδοχείο της περιοχής και κατευθύνεται μέσα στο πυκνό δάσος πίσω από το αρχαίο κάστρο.

Ήδη μέλη της ομάδας Πυρκαγιά Ενημέρωση έχουν αναρτήσει φωτογραφίες από την περιοχή

photoporto5

 Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

1. Επί της επαρχιακής οδού Οινόης – Πόρτο Γερμενό από το ύψος της ταβέρνας κρύο πηγάδι ρέυμα κυκλοφορίας προς Πόρτο Γερμενό

2. Επί της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου – Ψάθας – Βιλίων από το ύψος της οδού Πευκών ρέυμα κυκλοφορίας προς Ψάθα

{https://www.facebook.com/pyrkagia.enhmerwsh/posts/179588627851525}

#ΦΩΤΙΑ #ΠΟΡΤΟ_ΓΕΡΜΕΝΟ #112 #ΕΚΚΕΝΩΣΗ #ΧΩΡΙΟ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.