Φωτιά στο Σχηματάρι: Ενίσχυση της Πυροσβεστικής και έρευνες για τα αίτια, εκκενώθηκε το Δήλεσι (εικόνες, βίντεο)

Φωτιά στο Σχηματάρι: Φωτιά στο Σχηματάρι:

Σημαντικά ενισχυμένες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στο Σχηματάρι Βοιωτίας - Συνδρομή Ρουμάνων πυροσβεστών στην κατάσβεση

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Σχηματάρι, ενώ νωρίτερα δόθηκε και εντολή προληπτικής εκκένωσης στο Δήλεσι του δήμου Τανάγρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ευρύτερη περιοχή έχουν καεί μία αποθήκη και ένα αυτοκίνητο, ενώ φαίνεται πως πλέον η κατάσταση είναι καλύτερη, καθώς καίνε διάσπαρτες μικροεστίες.

Στο σημείο επιχειρούν 106 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 2 πεζοπόρα, 2 ελικόπτερα και 4 Canadair ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος με εντολή αρχηγού Π.Σ. κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει στην περιοχή Βρυσούλα Σχηματαρίου Βοιωτίας, για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 4, 2022

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκδηλώθηκε σε χορτοδασική έκταση στην περιοχή Βρυσούλα.

fotia45

Μεγάλη φωτιά στα Οινόφυτα!! ?
Κερατάδες!! pic.twitter.com/SOAnhE61Zm

— Θανασης?? (@fotiaklavra) July 4, 2022

 Στην περιοχή εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα 112, με τον δήμο Τανάγρας να έχει ήδη δώσει εντολή προληπτικής εκκένωσης για το Δήλεσι.

Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

? Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στη #Βρυσούλα #Σχηματαρίου, βορειοδυτικά του #Δήλεσι αποφύγετε την μετακίνηση σας στην περιοχή

‼️ Πυρκαγιά στην περιοχή σας

?? Ακολουθήστε τις οδηγίες των Aρχών

ℹ️ https://t.co/162IAidIpY

— 112 Greece (@112Greece) July 4, 2022

ahahaha

Η φωτιά έχει φτάσει στην Εθνική

ethniki

fotia56

Το πρώτο tweet της Πυροσβεστικής

#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη Βρυσούλα Σχηματαρίου Βοιωτίας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 4, 2022

Πού υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

fotia78

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Δευτέρα 04 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 σε:

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας) Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων) Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας) Περιφέρεια Πελοποννήσου Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Στις ανωτέρω περιοχές θα συνεχιστούν οι αυξημένες περιπολίες και ήδη εφαρμόζεται το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

{https://www.youtube.com/watch?v=tXSFjAXeoyA}

#ΦΩΤΙΑ #ΔΗΛΕΣΙ #ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ #ΕΚΚΕΝΩΣΗ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.