Ιαχές πολέμου στην λωρίδα της Γάζας

Ιαχές πολέμου στην λωρίδα Ιαχές πολέμου στην λωρίδα

Αυτό που πολλοί φοβόντουσαν άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά στην λωρίδα της Γάδας. Πριν από λίγο εκτοξεύτηκαν δύο ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας αλλά δεν πέρασαν στο έδαφος του Ισραήλ.

Λίγο νωρίτερα είχε σημάνει συναγερμός στο Ισραήλ, καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι ερρίφθησαν ρουκέτες σε διάφορες περιοχές κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα, τουλάχιστον δεκαέξι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον της αμφιλεγόμενης απόφασης του Αμερικανού πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του ισραηλινού κράτους.

Εκ των τραυματιών, οι περισσότεροι φέρουν τραύματα και προβλήματα στην υγεία τους από πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα, ενώ τουλάχιστον ένας τραυματίστηκε από πραγματικά πυρά. Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας ενισχύθηκαν κατά εκατοντάδες στη Δυτική Όχθη, για την αντιμετώπιση των αναμενόμενων ταραχών.

Η χθεσινή ανακοίνωση του Τραμπ, το περιεχόμενο της οποίας είχε γνωστοποιήσει από την Τρίτη στους περισσότερους ηγέτες της Μέσης Ανατολής, προκάλεσε φόβους σε διεθνές επίπεδο για νέα κλιμάκωση της έντασης στο Παλαιστινιακό και οδήγησε τους Παλαιστίνιους στους δρόμους τόσο στη Δυτική Όχθη, όσο και στη Λωρίδας της Γάζας.

Η πιο ηχηρή αντίδραση ήρθε από τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγε, ο οποίος κάλεσε τους Παλαιστίνιους σε νέα «Ιντιφάντα» εναντίον του Ισράηλ, ενισχύοντας τους φόβους για νέες επικίνδυνες εντάσεις στην περιοχή. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι οι πολιτικές του Ισράηλ, οι οποίες υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, μπορούν να αντιμετωπιστούν «μόνο με μία νέα Ιντιφάντα εναντίον της κατοχής», τονίζοντας ότι η ανακόινωση του Τραμπ θα «θάψει» μια για πάντα την προσπάθεια ειρήνευσης στις σχέσεις Ισραήλ-Παλαιστινίων.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί, ότι οι πολεμικές δηλώσεις του Χανίγε έρχονται δύο μήνες μετά την ιστορική συμφωνία της Χαμάς με την πιο μετριοπαθή Φατάχ, η οποία θεωρήθηκε τότε, πως ανοίγει νέα δεδομένα στο Παλαιστινιακό, καθιστώντας την προοπτική της ειρήνης περισσότερο εφικτή.

«Η Παλαιστίνη δεν θα χωριστεί, καθώς το σύνολο της και το σύνολο της Ιερουσαλήμ αποτελούν ιδιοκτηρία του παλαιστινιακού λαού», τόνισε επιπλέον ο Χανίγε, αποκαλώντας την αμερικανοισραηλινή συμμαχία «σατανική» και κάνοντας λόγο για κήρυξη πολέμου εναντίον των Παλαιστινίων.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.