Ελληνικό πανεπιστήμιο διέγραψε τον Βλαντίμιρ Πούτιν από επίτιμο διδάκτορα

Ελληνικό πανεπιστήμιο Ελληνικό πανεπιστήμιο

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αποφάσισε να αφαιρέσει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα που είχε αποδώσει στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν το 2018.

 

 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι πια επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθώς το Πανεπιστήμιο του αφαίρεσε τον τιμητικό τίτλο που του είχε δώσει το 2018.

Αιτία φυσικά η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η Σύγκλητος του πανεπιστημίου πήρε την ομόφωνη απόφαση για την αφαίρεση του τίτλου έπειτα από πρωτοβουλία του πρώην πρύτανη και πρώην υπουργού, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ο οποίος βοήθησε στη συλλογή των υπογραφών.

Σε χθεσινή ανάρτησή του, ο Θ. Παπαθεοδώρου αναφέρει:

«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αποφάσισε την ανάκληση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα, που είχε απονείμει το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, το 2018, στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλ. Πούτιν. Σωστή και επιβεβλημένη απόφαση, παρά την όποια καθυστέρηση στις σχετικές διαδικασίες. Πεντακόσιοι πολίτες, υπογράφοντες και υπογράφουσες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είχαν στηρίξει από τις 6 Μαρτίου 2022 το αίτημα της ανάκλησης του τίτλου. Δυναμική κοινωνία των πολιτών και πανεπιστημιακή κοινότητα τελικά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας….»

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.