Πάτρα: Σε λίγο στον εισαγγελέα η Ρούλα Πισπιρίγκου για την δολοφονία της Τζωρτζίνας -Αμίλητη και χωρίς ομολογία στη ΓΑΔΑ (βίντεο)

Πάτρα: Σε λίγο στον Πάτρα: Σε λίγο στον

Το θρίλερ της Πάτρας με τα νεκρά παιδιά, που συγκλονίζει όλο το πανελλήνιο, φαίνεται πώς φτάνει στο τέλος του καθώς από χθες η μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ το ίδιο απόγευμα έγινε γνωστή η είδηση ότι εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης.

Σε λίγες ώρες και συγκεκριμένα στις 9:30 το πρωί θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, ενώ αυτή την στιγμή η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στην ΓΑΔΑ και σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα δεν έχει ομολογήσει.

Ο λόγος που χθες το τζιπ της αστυνομίας «πήρε» την Ρούλα Πισπιρίγκου από το σπίτι της στην Πάτρα, ήταν η είδηση -που έγινε γνωστή εκείνη την στιγμή- ότι βρέθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα σε μεγάλη ποσότητα η ουσία κεταμίνη, η οποία δεν είχε καμία σχέση με την αγωγή της μικρής.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο θάνατος της Τζωρτζίνας ήταν ακαριαίος, και η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται από τα πρώτα στοιχεία να εισχώρησε την ουσία κεταμίνη με ένεση στην ίδια της την κόρη.

Την υπόθεση χειρίζεται πλέον ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, ενώ αναμένεται να κληθούν για καταθέσεις ο Μάνος Δασκαλάκης, καθώς και η αδερφή της 33χρονης μητέρας.

Υπενθυμίζεται ότι η κεταμίνη χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό. Στην περίπτωση που χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες (μία αμπούλα) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά.

Την ίδια ώρα, εάν χορηγηθεί σε μικρότερες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και αργότερα βραδυκαρδία, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, μπορεί να αντιστοιχεί στα επεισόδια που πάθαινε η Τζωρτζίνα.

Αναμένεται να λάβει προθεσμία για την απολογία της

Ενώπιον της Ανακρίτριας θα οδηγηθεί σήμερα η γυναίκα που από χθες είναι κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της στο Νοσοκομείο Παίδων στις 29 Ιανουαρίου. Η μητέρα, που μέσα σε διάστημα τριών ετών έχασε και τα τρία παιδιά της, καλείται να λογοδοτήσει για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία της από τη δικαστική λειτουργό.

Σύμφωνα με τον νόμο, αφού η γυναίκα συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από την Ανακρίτρια κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός πέντε ημερών από την εκτέλεση του εντάλματος ώστε να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει "απολύτως δεμένη" με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

Λιντσάρισμα έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου - Αποχώρησαν η μητέρα και η αδερφή της τα ξημερώματα 

Από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε η είδηση ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κάποιοι έγραψαν στα παντζούρια του σπιτιού «θάνατος στους παιδοκτόνους», ενώ το πλήθος φώναζε «θάνατος θάνατος».

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, το σπίτι σφραγίστηκε εντελώς από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο και η μητέρα, η αδερφή και ο σύντροφος της μητέρας αποχώρησαν.

Το χρονικό

Ήταν περίπου 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης, όταν έγινε γνωστό πως η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγείται στον εισαγγελέα στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσει για τους αιφνίδιους θανάτους των τριών παιδιών της.

Λίγο αργότερα, εις βάρος της ασκείται ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ δεν αργεί και η έκδοση εντάλματος για τη σύλληψή της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 33χρονη που κατηγορείται, πλέον, για τη δολοφονία της κόρης της κρίθηκε «επικίνδυνη για διάπραξη νέων αδικημάτων».

Πιο συγκεκριμένα, στο κείμενο του εντάλματος υπογραμμίζεται πως η κατηγορούμενη ως παιδοκτόνος είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς «όταν φτάνει κανείς να σκοτώσει το ίδιο του το παιδί είναι πιθανό να προκαλέσει κακό και σε άλλους».

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.