Έκαναν «μπίζνες» με προϊόντα «μαϊμού» - Διέθεταν αποθήκες σε πολλές πόλεις της χώρας

Έκαναν «μπίζνες» με Έκαναν «μπίζνες» με

Δύο εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν σε πλαστογραφίες κακουργηματικής μορφής και εισαγωγή στη χώρα μας «μαϊμού» επώνυμων προϊόντων από την Τουρκία, καθώς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος εξαρθρώθηκαν από την αστυνομία.

Έως τώρα, έχουν συλληφθεί 20 άτομα μεταξύ των οποίων τρεις τελωνειακοί και ένας αστυνομικός. Οι τελωνειακοί βοηθούσαν παραλείποντας τους ελέγχους.

Οι οργανώσεις διέθεταν αποθήκες σε διάφορες περιοχές της χώρας και προμήθευαν καταστήματα εμπορίας των συγκεκριμένων εμπορευμάτων.

Τα παράνομα έσοδα που προέκυψαν από την περιγραφείσα εγκληματική δραστηριότητα, τόσο στο πλαίσιο της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης, όσο και στο φάσμα λειτουργίας των «εικονικών» επιχειρήσεων που δηλώνονταν ως εισαγωγείς μη επώνυμων προϊόντων, εκτιμάται ότι υπερβαίνουν το ποσό των (3.637.015) ευρώ.

Από τις σωματικές έρευνες καθώς και τις έρευνες σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους, εταιρείες, οχήματα κ.λπ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(6.051) τεμάχια διαφόρων απομιμητικών προϊόντων (ρούχα, εσώρουχα, τσάντες, πορτοφόλια, αξεσουάρ, παπούτσια κ.α.), ( 96 ) χρυσές λίρες, (35) λογότυπα οίκου μόδας, (2) φορητοί υπολογιστές ( laptop ) και Tablet , (5) συσκευές αποθήκευσης δεδομένων USB, καταγραφικό με 2 κασέτες, (3) όπλα και (40) φυσίγγια, (34) κινητά τηλέφωνα, (6) κάρτες SIM και πακέτο σύνδεσης, (696.015) ευρώ, (3.740) δολάρια, (1.095) τούρκικες λίρες και (1.380) λέβα Βουλγαρίας, ρολόι, αναπτήρας και φύλλο χρυσού με σχετικό πιστοποιητικό προέλευσης και αυθεντικότητας στην αγγλική γλώσσα, παραστατικά, έγγραφα, χειρόγραφες σημειώσεις, ατζέντες, βιβλιάρια τραπέζης και (14) τυχερά δελτία και (1) φορτηγό αυτοκίνητο

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.