Υπόθεση Τοπαλούδη: Έκκληση στις Αρχές απευθύνει η μητέρα του 21χρονου Ροδίτη - «Φοβάμαι για το παιδί μου»

Υπόθεση Τοπαλούδη: Έκκληση Υπόθεση Τοπαλούδη: Έκκληση

Εκκληση στις Αρχές να προστατέψουν το παιδί της μέσα στη φυλακή απευθύνει η μητέρα του 21χρονου Ροδίτη που κατηγορείται για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Η Χρύσα Κούκουρα με συνέντευξή της στη Realnews δηλώνει πως θα αποδεχθεί οποιαδήποτε ετυμηγορία προκύψει από μια δίκαιη δίκη και αποκαλύπτει τους φόβους της για τη σωματική ακεραιότητα του γιου της, αλλά και για την ίδια του τη ζωή, που πιστεύει πλέον πως απειλείται, καθώς τόσο ο γιος της όσο και η οικογένειά της έχουν στιγματιστεί από την κοινωνία της Ρόδου. «Φοβάμαι για τον γιο μου μετά τις σκηνές που είδα στις φυλακές του Αυλώνα.

Εχω εμπιστευτεί τη ζωή του παιδιού μου στην ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν θέλω να δικαστεί και να καταδικαστεί από τους συγκρατουμένους του», λέει η μητέρα του 21χρονου κατηγορουμένου. Με πόνο ψυχής, όπως αναφέρει, ζητά συγγνώμη από την οικογένεια της Ελένης. «Ως μητέρα, πρώτα απ’ όλα, καταλαβαίνω τον πόνο και την οδύνη της μητέρας, αλλά και του πατέρα της άτυχης Ελένης. Εύχομαι κανένας να μην περάσει αυτή τη δοκιμασία. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και θέλω να τους ζητήσω συγγνώμη. Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει και θα κρίνει τον γιο μου», δηλώνει η Χρ. Κούκουρα.

«Δεν δικαιολογώ τον γιο μου…»

Η μητέρα του κατηγορούμενου 21χρονου, που αναμένει με αγωνία τα αποτελέσματα των ερευνών και την αξιολόγηση των ευρημάτων, ζητά να μάθει την αλήθεια: «Θέλω να μάθω ποιος από τους δύο έκανε τι. Το βάρος της ευθύνης του καθενός. Η ζωή μας έχει γίνει ένας εφιάλτης, όπως και της οικογένειας της άτυχης Ελένης. Εχουμε στιγματιστεί και δυστυχώς καθημερινά βιώνουμε περιστατικά άγνωστα σε εμάς.Δεν δικαιολογώ τον γιο μου για ό,τι έκανε.

Θα πρέπει να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του με τις συνέπειες των πράξεών του, αλλά δεν κατανοώ κάποιους από την κοινωνία της Ρόδου, οι οποίοι με ανακρίβειες προσπαθούν να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ήδη βεβαρημένη θέση του».

Η Χρ. Κούκουρα ευελπιστεί ότι η Δικαιοσύνη θα καταφέρει να μείνει απερίσπαστη στο έργο της, καθώς -όπως ισχυρίζεται- κυκλοφορούν σενάρια και φήμες που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. «Ολοι στις φυλακές έχουν οικογένειες και δεν νομίζω ότι υπάρΗ «συγγνώμη» δεν έγινε αποδεκτή Η Χρύσα Κούκουρα μιλά για τον γιο της στη φυλακή και απολογείται στους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη. Τι απαντά ο πατέρας της φοιτήτριας. Οι σοκαριστικοί διάλογοι των κατηγορουμένων στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση χει γονέας που θα ήθελε, πριν δικαστεί το παιδί του, να καταδικαστεί, να ξυλοκοπηθεί και πιθανώς να θανατωθεί από τους συγκρατουμένους του με τη δικαιολογία που άκουσα από κρατούμενο στις φυλακές του Αυλώνα ότι, αφού τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρουσιάζουν την κατακραυγή της κοινωνίας, αυτοί αποδίδουν αυτό που κατά τη γνώμη τους θα ήθελε η κοινή γνώμη. Κάνω έκκληση σε όλους να αφήσουν την ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της».

«Η Ελένη δεν γυρίζει πίσω»

Την ίδια στιγμή, «μάχη» μέρα με τη μέρα για να συνέλθει από το σοκ της απώλειας της Ελένης δίνει η οικογένειά της.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης, που παραμένει συγκλονισμένος, μιλώντας στην «R», λέει με νόημα απευθυνόμενος στις οικογένειες των δραστών: «Συγγνώμη να ζητήσουν από τα ίδια τους τα παιδιά, όχι από εμάς. Το κορίτσι μας δεν γυρίζει πίσω. Τα παιδιά τους πήγαν στη φυλακή και δεν ξέρω πόσα χρόνια θα μείνουν εκεί. Να ζητήσουν συγγνώμη από τα παιδιά τους γιατί δεν τα έζησαν από κοντά.

Δεν τα πήγαν εκεί που έπρεπε στην κατάλληλη ηλικία, αφού έβλεπαν ότι εμφάνιζαν επιθετικές και αποκλίνουσες συμπεριφορές. Επρεπε να τους πάνε σε κάποιον ψυχολόγο. Οπως θα έπρεπε να κάνει ο κάθε γονιός. Αν δεν παρέμβει κανείς όταν πρέπει, τα πράγματα γιγαντώνονται». Ο πατέρας της 21χρονης Ελένης εύχεται τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. «Το παιδί μου δεν θα γυρίσει από τον άλλο κόσμο που πήγε. Η Ελένη σήμερα θα ερχόταν να γιορτάσουμε μαζί τα Χριστούγεννα. Είχε βγάλει εισιτήρια. Τα παιδιά τους, όμως, έκοψαν εισιτήριο χωρίς επιστροφή για την κόρη μου», επισημαίνει ο κ. Τοπαλούδης.

Τα κυκλώματα

Παράλληλα, ο άτυχος πατέρας κάνει λόγο, για ακόμα μία φορά, για κυκλώματα που δρουν στο νησί, που εκβιάζουν, βιάζουν και απειλούν κορίτσια που έρχονται να σπουδάσουν από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. «Υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να διερευνηθούν.

Αν δεν ήταν η Ελένη, θα ήταν κάποιο άλλο κοριτσάκι στη θέση της. Οσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, κορίτσια που έχουν δεχθεί επιθέσεις, θα πρέπει να βγουν και να μιλήσουν, όχι μόνο για την ψυχή της κόρης μου, αλλά για το καλό της κοινωνίας της Ρόδου», καταλήγει ο κ. Τοπαλούδης. Ο δικηγόρος της οικογένειας και θείος της Ελένης, Ευάγγελος Γκιουγκής, αποκαλύπτει ότι υπάρχουν καταγγελίες που έχουν έρθει εις γνώσιν του.

«Υπάρχουν κάποια κορίτσια στη Ρόδο που, είτε γιατί δεν τους αφήνουν οι γονείς τους, είτε γιατί φοβούνται, δεν έχουν ακόμη μιλήσει. Κάποιες από αυτές τις καταγγελίες αφορούν τους δράστες και οι υπόλοιπες άλλα πρόσωπα. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα βρουν το θάρρος να καταγγείλουν τα περιστατικά που έζησαν στις αρμόδιες Αρχές», τονίζει ο κ. Γκιουγκής.

«Να λάμψει η αλήθεια»

Συγκλονισμένος από τα στοιχεία της δικογραφίας δηλώνει και ο δικηγόρος της οικογενείας του 21χρονου Ροδίτη, Ακης Δημητριάδης. «Ως γονιός συμμερίζομαι την οδύνη της οικογενείας της Ελένης.

Δυστυχώς, η αξιολόγηση των ευρημάτων και των νέων στοιχείων, καθώς και αυτών που θα προκύψουν από τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί από την κυρία ανακρίτρια, απαιτούν χρόνο. Η θέση των δύο κατηγορουμένων είναι εκ διαμέτρου αντίθετη και αυτό δυσκολεύει το έργο όλων», αναφέρει ο κ. Δημητριάδης, τονίζοντας ότι «θα πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε ώστε να μην επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας. Είναι καλό να μη δυναμιτίζουμε τις προσπάθειες για την ανεύρεση της αλήθειας αλλά και για την αμερόληπτη απονομή της δικαιοσύνης. Δυστυχώς, με αυτή την υπόθεση έχουν καταστραφεί τρεις οικογένειες».

Οι διάλογοι

Είναι ενδεικτικό ότι στην κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους μπροστά στην ανακρίτρια οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη έριχναν την ευθύνη ο ένας στον άλλον.

Στην ερώτηση της ανακρίτριας μάλιστα «ποιος τη χτύπησε με το σίδερο;» έγινε και ο πρώτος τους καβγάς.

19χρονος: «Ο Ελληνας... Αυτός το έκανε».

21χρονος: «Είσαι ψεύτης, εσύ τη χτύπησες.

Ο Αλβανός τη χτύπησε. Η Ελένη μού είπε κάτι μπροστά στον φίλο μου και τότε άρχισε και την κοπανούσε μπουνιές. Εγώ δεν επενέβηκα, γιατί πανικοβλήθηκα. Φοβήθηκα ότι θα χτυπήσει και μένα. Τη χτύπησε στο σαγόνι και η Ελένη λιποθύμησε. Μετά της έκανε κεφαλοκλείδωμα. Οσο ήταν αναίσθητη, τη χτυπούσε στο κεφάλι με τρόπο που θα μπορούσε να τη σκοτώσει. Εγώ είχα σοκαριστεί και δεν αντιδρούσα. Οταν έπιασε το σίδερο, έφυγα και πήγα στο άλλο δωμάτιο και τραβούσα τα μαλλιά μου. Δεν τον είδα να τη χτυπάει με το σίδερο».

19χρονος: «Ο Ελληνας το έκανε». Ανακρίτρια: «Εσύ τη χτύπησες με το σίδερο;».

21χρονος: «Οχι, ο άλλος το έκανε. Είσαι ψεύτης. Ολα εσύ τα έκανες».

19χρονος: «Επειδή δεν του έκατσε, άρχισε να τη χτυπάει μπουνιές πάνω στο κρεβάτι». Σύμφωνα με τον Ελληνα κατηγορούμενο, η αιτία του καβγά ήταν ότι η Ελένη είπε μπροστά στον Α. ότι της άρεσε πιο πολύ ο ίδιος ερωτικά: 21χρονος: «Τα πήρε, θόλωσε ο Α., της είπε δεν περνάνε σε μένα αυτά και τότε ξεκίνησε και την κοπανούσε με μπουνιές». 19χρονος: «Μπήκε στο δωμάτιο ο Μ. γυμνός από τη μέση και κάτω και της είπε «μωρή σ…, σε έφερα εδώ πέρα και δεν θα μου κάτσεις;». Εγώ δεν ασχολήθηκα, δεν ανακατεύτηκα. Μετά ο Μ. ανέβηκε πάνω στο κρεβάτι και της έδωσε μπουνιές». Οι κατηγορούμενοι τσακώθηκαν πολλές φορές, ανταλλάσσοντας ύβρεις. Από τη διαδικασία αποκαλύφθηκε ένα νέο στοιχείο. Και οι δύο μίλησαν για ένα μαχαίρι, με το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά στον λαιμό η Ελένη Τοπαλούδη. Η λογομαχία κορυφώθηκε όταν η ανακρίτρια έθεσε το ερώτημα «ποιος πέταξε το θύμα στη θάλασσα». Κανείς από τους δύο νεαρούς δεν παραδέχθηκε ότι χτύπησε την Ελένη Τοπαλούδη και ότι την πέταξε στα βράχια. «Ο άλλος το έκανε, δεν είχα λόγο να τη σκοτώσω», φέρεται να είπε ο Ροδίτης κατηγορούμενος, με τον 19χρονο να εξοργίζεται και να λέει με δυνατή φωνή: «Ο Ελληνας το έκανε».

Πηγή: rodiaki.gr

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.