Φυλλάδια στην κατοικία της πρεσβευτή του Ισραήλ πέταξε ο «Ρουβίκωνας»

Φυλλάδια στην κατοικία της Φυλλάδια στην κατοικία της

Μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας» πέταξαν το απόγευμα της Πέμπτης, λίγο μετά τις 19:00, φυλλάδια στην οικία της πρεσβευτή του Ισραήλ Ιριτ Μπεν-αμπά, στο Ψυχικό.

Ο «Ρουβίκωνας» σε σχετική ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η ενέργεια αυτή «ήταν μια πράξη αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό».

Σε βίντεο που ανέβασε ο Ρουβίκωνας φαίνονται περί τα 20 άτομα να προσεγγίζουν χωρίς πρόβλημα την κατοικία της πρεσβευτού και να πετούν τα φυλλάδια. Ο αστυνομικός που ήταν στην είσοδο δεν φαίνεται στο βίντεο να κάνει κάποια κίνηση για να εμποδίσει ή να απομακρύνει τα μέλη της ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι μέλη του «Ρουβίκωνα» είχαν πετάξει μπογιές στην πρεσβεία του Ισραήλ τα ξημερώματα των Χριστουγέννων και πάλι χωρίς να υπάρξουν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μετά από επικοινωνία του με την πρεσβευτή, είχε υποσχεθεί μέτρα για την σύλληψη των μελών, αλλά έκτοτε δεν υπήρχε κάποια εξέλιξη.

Το μήνυμα που ανήρτησε ο «Ρουβίκωνας»:

«Όπως έχουμε εκφράσει και στο παρελθόν, το Παλαιστινιακό,αποτελεί ένα πολυδιάστατο ζήτημα που γνωρίζει εξάρσεις και υφέσεις. Ωστόσο, για εμάς, η διαρκής στήριξη ενός τόσο αξιοσέβαστου και αξιοπρεπούς αγώνα, αποτελεί βασικό μας μέλημα. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίσαμε σήμερα να βρεθούμε στην οικία της πρέσβειρας του Ισραήλ στην Ελλάδα. Η σημερινή κατάσταση στη Παλαιστίνη δεν μας είναι άγνωστη. Αυτή η εθνοκάθαρση χαμηλής έντασης που πραγματώνεται επί σειρά ετών, δείχνει να αναζωπυρώνεται με αφορμή την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τις ΗΠΑ, ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Μια τέτοια κίνηση, δίνει για άλλη μια φορά το έναυσμα ώστε οποίος-α διαφωνήσει ή αντισταθεί γενικότερα, να βρεθεί αντιμέτωπος με βίαιους διωγμούς και διώξεις. Αυτό συνέβαινε άλλωστε κάθε φορά που ο Παλαιστινιακός λαός διεκδικούσε το δίκιο του.

Ο Ρουβίκωνας θεωρεί πως ο Παλαιστινιακός αγώνας δεν χάνει το συμβολικό νόημα που έχει εδώ και δεκαετίες. Έτσι θα στεκόμαστε διαρκώς αλληλέγγυοι σε αυτούς τους ανθρώπους, με όποιον τρόπο μπορούμε, με όσα μέσα διαθέτουμε. Η σύμπραξη της Ελλάδας με το Ισραήλ, δεν μας αφήνει αδιάφορους και σίγουρα δεν θα μας βρει αμέτοχους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ»

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.