Βροχές, καταιγίδες και κρύο μέσα στο Σαββατοκύριακο - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Βροχές, καταιγίδες και κρύο Βροχές, καταιγίδες και κρύο

Ο καιρός θα θυμίζει Χριστούγεννα και Δεκέμβρη τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη όπου φαίνεται πώς έρχεται κάτι τύπου... «άνοιξη». Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη κάνει λόγο και για... χιόνια.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μέχρι το μεσημέρι θα έχει ήλιο και συννεφιά και από το απόγευμα και μετά θα ξεκινήσουν ισχυρές καταιγίδες. Τα παραπάνω φαινόμενα αφορούν περιοχές που είναι κοντά στην οροσειρά της Πίνδου και λίγο πιο ανατολικά.

Χιόνια θα πέσουν μέσα στη νύχτα προς τη βόρεια Ελλάδα, ιδιαίτερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι γυρίζουνε σε βόρειους και θα αρχίσουν να ενισχύονται και θα φτάσουν μέχρι τα 7 μποφόρ, με τον υδράργυρο να αγγίξει τους 15 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και τους 17-18 στη νότια, και από αύριο θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία.

Στην Αττική οι συννεφιές θα εναλλάσσονται με την ηλιοφάνεια. Από το βράδυ αναμένονται κάποιες βροχές.

Στη Θεσσαλονίκη, περιμένουμε περισσότερο άστατο καιρό, με κατά διαστήματα βροχές, οι οποίες ώρα με την ώρα θα γίνονται πιο ισχυρές, ενώ προς το απόγευμα θα συναντήσουμε και καταιγίδες. Αύριο (8/12) αναμένονται στην συμπρωτεύουσα ακόμη και χιόνια σε ορεινές περιοχές.

Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο

Η Παρασκευή αναμένεται να είναι μια ημέρα κακοκαιρίας για τις περιοχές στα ανατολικά της Πίνδου. Η δυτική Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, όμως στις περιοχές κυρίως του Αιγαίου θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας. Το Σάββατο (9/12) θα περιοριστούν τα φαινόμενα, όμως θα μας μείνει το κρύο.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ψυχρή αέρια μάζα από τα βόρεια κατεβαίνει σιγά σιγά προς την χώρα μας και έτσι θα πέσει η θερμοκρασία μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να σημειώνεται στους 12 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και νοτιότερα κοντά στους 14 βαθμούς.

Πάντως, όπως τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ο Απρίλιος πολύ σύντομα θα μπει στον Δεκέμβρη και από την Τρίτη θα έχουμε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες με τον υδράργυρο να φτάνει τους 20 και βαθμούς Κελσίου!

#ΚΑΙΡΟΣ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ #ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ #ΚΛΕΑΡΧΟΣ_ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.