Πότε ξεκινά το μπουσούλημα;

Με διάθεση να… διευρύνει τους ορίζοντές του, το ανεξάρτητο πλέον μικρό σας ανακαλύπτει πόσο συναρπαστικές μπορούν να γίνουν οι βόλτες στο σπίτι.

Το μπουσούλημα είναι ο πρώτος τρόπος του μωρού για να μετακινείται μόνο του. Μπουσουλώντας θα μάθει να κρατάει την ισορροπία του με τα χέρια και τα γόνατά του.

Το μπυσούλημα, είναι αρκετά βοηθητικό για τα μωρά μια που γυμνάζει τους μυς του, οπότε και θα το βοηθήσει να ξεκινήσει γρήγορα το περπάτημα.

Τα περισσότερα μωρά θα μάθουν να μπουσουλάνε μεταξύ έξι και δέκα μηνών.

Μέχρι τότε, το μωρό σας μπορεί να βρει κάποιον άλλο τρόπο για να πάει από το ένα σημείο στο άλλο, όπως το να γλιστράει στον ποπό του (καθιστό να σπρώχνει με τα χέρια και τα πόδια για να μετακινηθεί), γλιστρώντας με την κοιλιά του ή γυρίζοντας στο πάτωμα του δωματίου.

Μερικά μωρά δεν μπουσουλάνε καθόλου αλλά ξεκινάνε κατευθείαν με το να σηκώνονται και να περπατάνε. Μην ανησυχείτε.

Το μωρό αρχίζει και μετακινείται και αυτό είναι το σημαντικό. Δεν έχει σημασία πώς θα το κάνει. Το μωρό σας θα ξεκινήσει το μπουσούλημα αφού μάθει να κάθεται μόνο του χωρίς τη βοήθειά σας (πιθανό όταν θα είναι έξι με επτά μηνών). Επίσης το μωρό σας θα μάθει σταδιακά ότι μπορεί να αλλάξει θέση, και γρήγορα θα καταλάβει ότι μπορεί να κινηθεί μπροστά και πίσω όταν τα πόδια του είναι ίσια και η κοιλιά του είναι πάνω από το πάτωμα.

Κάποια στιγμή γύρω στους εννέα με δέκα μήνες θα ανακαλύψει πως αν σπρώχνει με τα γόνατα, αυτό του δίνει τη φόρα που θέλει για να μπορέσει να μετακινηθεί.

Όταν το μωρό σας αρχίσει να περιφέρεται μόνο του, σιγουρευτείτε ότι το σπίτι σας είναι ασφαλές.

Προσοχή, ένα μωρό που μπουσουλάει μπορεί να χτυπήσει εύκολα.

Επίσης, όταν το μωρό σας χρησιμοποιεί τα χέρια και τα πόδια για να μετακινηθεί στο πάτωμα λερώνεται πολύ πιο εύκολα, η επιδερμίδα του μπορεί να αφυδατωθεί από την πίεση που χρησιμοποιεί και μπορεί να γίνει πιο ευάλωτο σε γδαρσίματα και κοψίματα.

Ορίστε μερικές ιδέες για να το βοηθήσετε να ανακαλύψει τη μαγεία της αυτοκίνησης:

Απλώστε τα χέρια σας και καλέστε το μωρό να σας φτάσει λέγοντας "έλα να σε πάρω αγκαλιά!".

Καθίστε στο πάτωμα και προκαλέστε το να έρθει προς το μέρος σας για να πάρει το αγαπημένο του λαγουδάκι, που κρατάτε.

Επίσης, μπορείτε να το κρατήσετε μπροστά του και όσο το πλησιάζει να το απομακρύνετε έτσι ώστε να το βοηθήσετε να εξασκηθεί στο μπουσούλημα.

Αφήστε σε ένα σημείο μακριά σας, όμως, το παραπάνω λαγουδάκι και ξεκινήστε εσείς να μπουσουλάτε για να το φτάσετε, δείχνοντας στο μικρό σας τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να κινηθεί.

Αφήστε μια μπάλα να τσουλήσει μπροστά του και ενθαρρύνετέ το να την κυνηγήσει.

Κάντε του δώρο ένα παιχνίδι που προχωρά μόνο του, βάλτε του μπαταρίες και τοποθετήστε το μπροστά του... για να το ξεσηκώσει.

e-max.it: your social media marketing partner

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    e-max.it: your social media marketing partner