Μωρό μου, πάμε μια βόλτα;

Όταν μια γυναίκα είναι έγκυος συχνά αναρωτιέται «Κάνει να βγαίνω βόλτα;» ή «Πόσο καλό ή κακό κάνει ένας περίπατος;».

Για να μην αγχώνεστε σας λέμε πως το περπάτημα είναι μία από τις καλύτερες καρδιαγγειακές ασκήσεις για εγκύους, καθώς σας κρατά σε φόρμα χωρίς να καταπονεί τα γόνατα και τους αστραγάλους σας.

Είναι, επίσης, μια ασφαλής δραστηριότητα που μπορείτε να συνεχίσετε καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να παραμείνετε σε φόρμα.

Χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν:
Το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να ρωτήσετε το γιατρό σας. Αφού πάρετε την έγκρισή του, εκείνο που θα πρέπει να θυμάστε είναι πως δεν είναι καλό να αλλάξετε και πολύ τις μέχρι τώρα συνήθειές σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε παπούτσια ειδικά για περπάτημα που υποστηρίζουν τους αστραγάλους και τις καμάρες των ποδιών.

Πριν βγείτε, προστατέψτε το δέρμα σας με ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας ανεξάρτητα από την εποχή.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, φορέστε καπέλο, γυαλιά ηλίου και πάρτε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό για να αποφύγετε την αφυδάτωση, η οποία μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις και να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματός σας, μερικές φορές σε επίπεδα που είναι επικίνδυνα για εσάς και το μωρό.

Και αν έξω έχει πολύ ζέστη κάντε μια βόλτα σε ένα κλιματιζόμενο εμπορικό κέντρο ή σε διάδρομο στο γυμναστήριο ή ακόμα και στο σπίτι.
Πάρτε μαζί σας έναν φίλο/φίλη ή τον σύντροφό σας και αποφύγετε, δρομάκια με ανεπαρκή φωτισμό, μονοπάτια πεζοπορίας ή οποιοδήποτε ανώμαλο έδαφος που θα μπορούσε να σας κάνει να χάσετε την ισορροπία σας.

Προειδοποιητικά σημάδια
Αποφύγετε τις υπερβολές: Μην περπατάτε αν νιώθετε εξάντληση ή δυσκολία στην αναπνοή. Δεν πρέπει να πιέζετε τον εαυτό σας και να αναγκάζετε το σώμα σας να χρησιμοποιήσει το οξυγόνο που προορίζεται για το μωρό.

Σταματήστε αμέσως το περπάτημα και καλέστε το γιατρό σας αν έχετε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα: κολπική αιμορραγία, δυσκολία στην αναπνοή, ζάλη, τάση για έμετο, πόνο στο στήθος, μυϊκή αδυναμία, πόνο στο στομάχι ή στην κοιλιά, μειωμένη ή έντονα αυξημένη κινητικότητα του εμβρύου, εμφανή διαρροή αμνιακού υγρού ή συσπάσεις.

 

Πηγή

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.