Κρατήστε το μωρό σας με ασφάλεια

 

Όλες οι νέες μαμάδες νιώθουν μια τρυφερή αίσθηση όταν κρατούν το μωρό τους αγκαλιά. Αν όμως φοβάστε ότι δεν το κάνετε με το «σωστό» τρόπο, μην ανησυχείτε καθώς δεν είστε η μόνη.

Πολλές μαμάδες έχουν αντίστοιχες ανησυχίες. Μόλις μάθετε έναν απλό τρόπο για να σηκώνετε και να κρατάτε το μωρό σας, θα σας γίνει δεύτερη φύση και τόσο εσείς όσο και το μωρό σας θα απολαμβάνετε τις αγκαλιές.

Σηκώνοντας το μωρό σας

Το σημαντικότερο που θα έχετε να θυμάστε όταν σηκώνετε ή κρατάτε το μωρό σας είναι να στηρίζετε πάντα το κεφάλι του.

Τα μωρά έχουν πολύ αδύναμους μύες στον αυχένα και την πλάτη, έτσι χρειάζονται λίγη βοήθεια για να σηκώσουν τα σχετικά βαριά κεφαλάκια τους.

Όταν το μωρό σας είναι ξαπλωμένο, μπορείτε:

Να το πιάνετε με τα δυο σας χέρια, βάζοντάς τα κάτω απ’ το σώμα του – το ένα χέρι κάτω απ’ τον ποπό του μωρού και το άλλο κάτω απ’ το κεφάλι του.
Να βάλετε τους αντίχειρές σας κάτω απ’ τις μασχάλες του μωρού σας και να ανοίξετε τα δάχτυλά σας ώστε να στηρίξετε το κεφάλι του.

Ανάλογα με το τι κάνετε, μπορείτε:

Να έχετε αγκαλιά το μωρό σας μέσα στην κοιλότητα του χεριού σας.

Βεβαιωθείτε πως το ένα σας χέρι το κρατά κατά μήκος και το άλλο το προστατεύει για να μην κυλήσει.

Να κρατάτε το μωρό σας όρθιο κόντρα στο στέρνο σας με το κεφάλι του στραμμένο στο ένα πλάι, η μία παλάμη ή το μπράτσο σας πρέπει να είναι κάτω απ’ τον ποπό του μωρού και το άλλο χέρι να στηρίζει την πλάτη του.

Θυμηθείτε, το μωρό σας είναι ευαίσθητο και μπορεί να αντιληφθεί τα συναισθήματά σας. Έτσι νιώθοντας σιγουριά όταν το κρατάτε αγκαλιά, το μωρό σας θα αισθάνεται πιο ασφαλές.

e-max.it: your social media marketing partner

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    e-max.it: your social media marketing partner