Γιατί το νήπιο σας μιλάει πολύ;

Το παιδί σας είναι αρκετά κοινωνικό, του αρέσει να επικοινωνεί με τους ανθρώπους, έχει πολλούς φίλους και δεν σταματάει να μιλάει;

Όταν το νήπιό σας μαθαίνει να μιλάει, μπορείτε να απολαύσετε μια σωστή συζήτηση μαζί του.

Ωστόσο, μπορεί να περιμένει ότι η ομιλία θα διαρκέσει όλη την ημέρα, ακόμα και όταν μπορεί να δει ότι είστε απασχολημένη.

Στην πραγματικότητα, όσο πιο απασχολημένη είστε, τόσο περισσότερο θα σας βομβαρδίζει με ερωτήσεις και παρατηρήσεις - ίσως τις ίδιες, επανειλημμένα - σαν να προσπαθεί να σας φτάσει στα όριά σας.

Να είστε σίγουρη όμως ότι δεν είναι άτακτο. Απλά επιδιώκει μια ενστικτώδη ανάγκη να μιλήσει.

Καθώς το μικρό παιδί σας γίνεται πιο ανεξάρτητο και περιπετειώδες, χρειάζεται τη διαβεβαίωση της παρουσίας και της ενθάρρυνσής σας πίσω του.

Η οικεία φωνή και τα ενθουσιώδη σχόλιά σας το βοηθούν, δίνοντάς του την εμπιστοσύνη να προχωρήσει περισσότερο και να δοκιμάσει περισσότερα καινούργια πράγματα.

Η συζήτηση είναι ένα συναρπαστικό νέο παιχνίδι

Η συζήτηση είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της ομιλίας του μικρού σας και είναι φυσικό να θέλει να δοκιμάσει νέες λέξεις και φράσεις. Χρειάζεται τις απαντήσεις σας ως απόδειξη ότι έχει πει τα σωστά λόγια και ότι σήμαιναν αυτό που σκέφτηκε να πει. Φυσικά, δε θα γνωρίζει όλα αυτά τα υποσυνείδητα κίνητρα. Είστε το ηχητικό του βοήθημα για τις περιόδους πρακτικής του, γι' αυτό πάρτε μια βαθιά αναπνοή και απαντήστε του ξανά.

Θέλει να μοιραστεί μαζί σας τις ανακαλύψεις του

Ο κόσμος μοιάζει με θησαυρό στο μικρό σας. Όπου και αν κοιτάξει, βρίσκει νέα θαύματα και παζλ, τα οποία θέλει να γιορτάσει μαζί σας. Ίσως ανακάλυψε πώς να ανοίξει ένα καπάκι, να ζωγραφίσει ένα πρόσωπο ή να κάνει ένα αστείο θόρυβο ή ίσως συνάντησε ένα ασυνήθιστο σχήμα ή υφή. Όσο ασήμαντο μπορεί να σας φανεί το εύρημα, είναι συναρπαστικό γι' αυτό. Θα έχει επίσης μια συνεχή ροή ερωτήσεων σχετικά με τον περίεργο κόσμο γύρω του.

Θέλει να καταλάβει τι συμβαίνει

Το παιδί σας θα αρχίσει να ενδιαφέρεται για καθημερινά πράγματα. Αν βγείτε έξω, για παράδειγμα, θα θέλει να μάθει πού και αν θα έρθει μαζί σας. Αν δεν κάνετε αγορές μαζί, μπορεί να θέλει να μάθει ποια είδη θα αγοράσετε και πού θα τα βρείτε. Θα είναι επίσης πρόθυμο να βοηθήσει. Οι απαντήσεις σας στις ερωτήσεις του θα το καθησυχάσουν, αλλά μπορεί να αισθανθεί την ανάγκη να σας ρωτήσει αρκετές φορές, για επιβεβαίωση, γι 'αυτό πάρτε μια ακόμα βαθιά ανάσα.

Η συνομιλία το κάνει να αισθάνεται κοντά σας

Το μικρό σας μπορεί να σας δημιουργεί απόσπαση προσοχής με τη συνεχή ομιλία του, αλλά είναι όλα καλοπροαίρετα. Είστε το αστέρι του, το πιο ξεχωριστό άτομο στη ζωή του, και η συνομιλία το κρατά κοντά σας. Δεν έχει μάθει ακόμα την τέχνη της συζήτησης, οπότε μπορεί να πει οτιδήποτε έρχεται στο κεφαλάκι του για να διατηρήσει τις γραμμές επικοινωνίας ανοιχτές και το δεσμό μεταξύ σας, ισχυρό και ασφαλή. Μπορεί να ασχολείστε με κάτι άλλο εκείνη τη στιγμή, αλλά τα μικρά παιδιά δεν μπορούν πάντα να εκτιμούν τέτοιες καταστάσεις και αναστατώνονται όταν δεν λαμβάνουν την απάντηση που θέλουν. Μερικές φορές ένα βιαστικό νεύμα και ένα χαμόγελο μπορούν να σας σώσουν.

Το στάδιο του νηπίου μπορεί να είναι δύσκολο για τους γονείς, αλλά βοηθά να έχετε κατά νου ότι το παιδί σας περνά απλά από τις φυσιολογικές φυσικές διαδικασίες ανάπτυξης.

Είναι μια φάση που χρειάζεται την ανταμοιβή, οπότε μια ενθαρρυντική λέξη από εσάς μπορεί να κάνει το παιδί σας να λάμπει από ευτυχία!

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.