3 εντυπωσιακές ικανότητες που έχουν τα νεογέννητα!

Είναι τόσο δα μικρά, ευαίσθητα εύθραυστα, αλλά διαθέτουν 3 εντυπωσιακά προσόντα που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν.

1. Διαθέτουν “υδάτινο” ένστικτο.

Όταν ένα βρέφος (μέχρι 6 μηνών) βρεθεί στο νερό, έχει την τάση να “κρατά” την ανάσα του όσο το κεφαλάκι του βρίσκεται μέσα σε αυτό.

Την ίδια στιγμή, οι καρδιακοί του παλμοί μειώνονται, βοηθώντας το να μην σπαταλήσει οξυγόνο και το αίμα κυκλοφορεί πρωτίστως στα όργανα μείζονος ζωτικής σημασίας, δηλαδή στην καρδιά και τον εγκέφαλο.

Με αυτή την καταπληκτική "ικανότητα επιβίωσης", τα νεογέννητα μπορούν να βρεθούν περισσότερη ώρα κάτω από το νερό σε σχέση με έναν ενήλικα.

2. Μαθαίνουν με συγκλονιστική ταχύτητα!

Κάθε νέα εμπειρία που βιώνουν οδηγεί στην δημιουργία μιας νέας νευρικής σύναψης ή ενός νευρώνα (επικοινωνία δύο εγκεφαλικών κυττάρων).

Μέχρι την ηλικία των τριών (χρόνων), στον εγκέφαλο ενός παιδιού έχουν δημιουργηθεί 1.000 τρισεκατομμύρια συνάψεις, ποσό διπλάσιο σε σχέση με αυτές που διαθέτει ο εγκέφαλος ενός ενήλικα.

3. Έχουν το ρυθμό μέσα τους!

Όλα τα νεογέννητα έχουν ρυθμό, ασχέτως της εξέλιξής τους (αν δηλαδή θα χτυπούν στον ρυθμό σωστά ή θα “πατούν σταφύλια”).

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές το 2009, που δοκίμασαν μια ρυθμική ακολουθία σε μωρά 2-3 ημερών.

Είναι εξαιρετικά πιθανό να ευθύνεται ο χτύπος της καρδιάς της μαμάς που τα συντροφεύει, όσο βρίσκονται μέσα στη κοιλιά τους μήνες της εγκυμοσύνης. Δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο, να δημιουργείται ενστικτωδώς αυτή η ικανότητα.

Όπως και να έχει, τα νεογέννητα μαθαίνουν και αναγνωρίζουν ευκολότερα την χροιά της φωνής των γονιών τους, λόγω αυτής της σχέσης τους με τον ρυθμό.


Το πιο συναρπαστικό προσόν που έχουν τα νεογέννητα, είναι το γεγονός ότι είναι ακαταμάχητα γλυκά και σου "κλέβουν" την καρδιά από το πρώτο δευτερόλεπτο!

Απολαύστε τα μωράκια σας γιατί ένα είναι σίγουρο...μεγαλώνουν γρήγορα!

 

Πηγή

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.