7 tips για να γίνει το κόψιμο των νυχιών…παιχνιδάκι!

Τα νυχάκια των μωρών μπορεί να είναι μικρά και μαλακά, αλλά είναι εξίσου ικανά να τραυματίσουν το εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα του.

Όταν δε μια γρατζουνιά χαράζει το μικρό προσωπάκι, μένει εκεί και μας επισημαίνει ότι δεν παίρνει πλέον αναβολή.

Η φροντίδα των νυχιών ενός μωρού μπορεί να φαίνεται εύκολη αποστολή, αλλά έχει την τεχνική της και τα "κολπάκια" της.

Αν είσαι και εσύ μια από τις μανούλες που νιώθουν φόβο κάθε φορά που πρέπει να κόψουν τα μικρά νυχάκια, ακολούθησε αυτές τις 7 συμβουλές για να κάνεις την διαδικασία όσο γίνεται πιο ανώδυνη …και για τους δύο.

1. Προτιμάμε το διάστημα μετά το μπάνιο, γιατί το νερό έχει μαλακώσει τα νύχια και η διαδικασία γίνεται ακόμη πιο εύκολη.

2. Ακόμα καλύτερα, αν το αγγελούδι μας έχει “πέσει” σε ένα γλυκό υπνάκο. Αυτό θα διευκολυνθεί πολύ τη δουλειά μας, που θα γίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια.

3. Με το ένα χέρι κρατάμε σταθερά τα δαχτυλάκια του μωρού μας και με το άλλο φροντίζουμε τα νύχια του. Ζητάμε βοήθεια από έναν ενήλικα αν το παιδί κινείται έντονα, έτσι ώστε να αποφύγουμε τους τραυματισμούς.

4. Για τις 3-4 πρώτες εβδομάδες ζωής του επιλέγουμε να μικρύνουμε τα νυχάκια χρησιμοποιώντας προσεκτικά μια λίμα (εδική για μωρά), καθώς δεν έχουν ξεχωρίσει πλήρως από το δέρμα. Σπρώχνουμε απαλά-απαλά το δέρμα από τα νύχια, σταδιακά και χωρίς βιασύνη.

5. Ένα ψαλιδάκι ειδικά σχεδιασμένο για μωρά, το οποίο να ακολουθεί και την καμπύλη των νυχιών του είναι ιδανικό για τους επόμενους μήνες. Αν ωστόσο το φοβόμαστε στη χρήση, το λιμάρισμα παραμένει ο πιο ασφαλής τρόπος για να κοντίνουμε τα νυχάκια του.

6. Αν παρ’ όλη την προσοχή και την φροντίδα τραυματίσουμε το χεράκι του και “βγάλει” αίμα, τότε πιέζουμε ελαφρά εκείνο το σημείο με μια αποστειρωμένη γάζα μέχρι να σταματήσει.
Στη συνέχεια η μανούλα, που έχει ήδη “χάσει ένα χρόνο από τη ζωή της”, παίρνει μια βαθιά ανάσα και συνεχίζει!

7. Όταν τελειώσουμε την διαδικασία "εξετάζουμε" ένα-ένα τα νυχάκια μήπως έχει ξεφύγει καμιά ακρούλα ή κάτι μυτερό, γιατί αυτά είναι που κάνουν την περισσότερη ζημιά.

Αποστολή εξετελέσθη!

Extra Tip:

Αν σας προκαλεί άγχος η ιδέα και μόνο προσπαθήστε, την επόμενη φορά, να την συνδιάσετε με χάδια, φιλάκια και την χαρούμενη φατσούλα του μικρού σας.

Σίγουρα θα βοηθήσει!

 

Πηγή

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.