Παιχνίδι έξω από το σπίτι!

Το παιχνίδι έξω από το σπίτι είναι μια μορφή άσκησης που προάγει την καλή υγεία και την ολοκληρωμένη σωματική ανάπτυξη.

Τα παιδιά προσελκύονται εκ φύσεως στο παιχνίδι έξω από το σπίτι, καθώς τους επιτρέπει να εξερευνούν το περιβάλλον τους, να αναπτύσσουν μυϊκή δύναμη και μυϊκό συντονισμό και να αποκτούν αυτοπεποίθηση.

Επίσης, το παιχνίδι έξω από το σπίτι αυξάνει την ευλυγισία, τις κινητικές δεξιότητες και έχει άμεση σχέση με την ανάπτυξη ενός ευρέως φάσματος σωματικών δεξιοτήτων, όπως αυτών που συνδέονται με τα διάφορα αθλήματα.

Τα παιδιά έχουν μεγάλη ανάγκη τη φυσική άσκηση και δραστηριότητα, όπως και την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τους μύες τους για να τρέξουν, να κολυμπήσουν, να πηδήξουν, να κάνουν πατίνια και ποδήλατο και να βρεθούν έξω στον καθαρό αέρα και τη λιακάδα (φυσικά, κατάλληλα προστατευμένα από τις ακτίνες του ήλιου).

Τους αρέσει να χρησιμοποιούν κάθε μέρος του σώματός τους όταν παίζουν έξω και οι φυσικές αυτές δραστηριότητες τους προκαλούν το ενδιαφέρον και αποτελούν μια πρόκληση για εκείνα.

Όταν τα σπρώχνουμε για να κάνουν κούνια ή όταν κάνουν μόνα τους, χρησιμοποιούν όλους τους μύες του σώματός τους για να κρατηθούν, να ισορροπήσουν και να συντονίσουν το σώμα τους στο ρυθμό της παλινδρομικής κίνησης. Η κούνια μαθαίνει στα παιδιά από πρώτο χέρι τη σχέση αιτίας και αποτελέσματος, ενώ ταυτόχρονα τα βοηθά να αντιληφθούν την κίνηση μέσα στο χώρο κάνοντάς τα να κατανοήσουν το πάνω-κάτω και το πίσω-εμπρός. Επίσης, με την κούνια, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δουν τον κόσμο από μια νέα οπτική γωνία. Για να τα κάνετε να νιώσουν άνεση και ασφάλεια, χρησιμοποιήστε μια κούνια με πλάτη και προστατευτική αλυσίδα. Με τα πιο μικρά παιδιά, ξεκινήστε αργά και σπρώξτε την κούνια από μπροστά έτσι ώστε να βλέπουν το πρόσωπό σας.

Παίξτε κρυφτούλι μαζί τους ενώ βρίσκονται πάνω στην κούνια για να διασκεδάσουν ακόμα περισσότερο!

Τα παιχνίδια που απαιτούν ισορροπία και συντονισμό, όπως τα πατίνια, τα σκουτεράκια και τα ποδήλατα, διδάσκουν στα παιδιά καινούργιες δεξιότητες, ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής τους και ικανοποιούν το ενδιαφέρον τους για εξερεύνηση.

Επιλέξτε αθλητικό εξοπλισμό που περνά από διάφορα εξελικτικά στάδια ξεκινώντας από το στάδιο του αρχάριου και φτάνοντας μέχρι το στάδιο των προχωρημένων, έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να αφομοιώσουν τις δεξιότητες με τους δικούς τους ρυθμούς.

Το στάδιο του αρχάριου θα προσφέρει στα παιδιά την επιπλέον αυτοπεποίθηση που χρειάζονται κατά τη μάθηση μιας καινούργιας δεξιότητας.

Καθώς τα παιδιά προχωρούν προς το στάδιο των προχωρημένων, μπορούν να εξασκούν τις νεοαποκτηθείσες δεξιότητές τους και να δοκιμάζουν νέες και συναρπαστικές προκλήσεις όποτε νιώσουν αρκετά έτοιμα.

Έτσι, λοιπόν, βγάλτε τα παιδιά έξω για να παίξουν. Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να περάσουν τη μέρα τους!

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.