Τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγουν τα παιδιά σας την παχυσαρκία;

Μπορεί να μας φαίνεται απίστευτο αλλά στην εποχή μας πεθαίνουν περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως από την παχυσαρκία παρά από πείνα.

Τα τελευταία χρόνια ακόμα και στις φτωχότερες χώρες η ακραία πείνα έχει αντιμετωπιστεί επαρκώς και ευελπιστούμε τα επόμενα 20 χρόνια να μην πεθαίνει κανείς πια από αυτήν.
Επίσης η ανθρωπότητα έχει καταφέρει να μειώσει δραστικά τους θανάτους από λοιμώξεις χάρις στα εμβόλια και τα αντιβιοτικά.

Ήδη η κύρια αιτία θανάτου είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα, απότοκος κυρίως της κακής διατροφής και της παχυσαρκίας.

Όλες οι μελέτες δείχνουν ότι οι διατροφικές μας συνήθειες ξεκινούν από τη γέννηση και εδραιώνονται τα λίγα πρώτα χρόνια της ζωής.

Να λοιπόν τι πρέπει να κάνετε σύμφωνα με τα νέα δεδομένα για να αποφύγουν τα παιδιά σας την παχυσαρκία στην παιδική ηλικία η οποία τείνει να εγκαθίσταται όλη μας τη ζωή.

1. Θηλάστε το μωρό σας και αποφύγετε το μπουκάλι.
2. Αν το μωρό σας παίρνει γάλα σκόνη κόψτε το συντομότερο δυνατόν το μπουκάλι. Μάθετε στο παιδί σας να πίνει γάλα από ποτήρι ή καλαμάκι.
3. Παρατηρήστε και σεβαστείτε την πείνα ή την ανορεξία του μωρού σας.
4. Σταματήστε να πιέζετε το παιδί σας να φάει και να το ανταμοίβετε όταν αυτό τρώει.
5. Προσπαθείστε να τρώει το παιδί με όλη την οικογένεια και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μόνο του.
6. Μειώστε την τηλεόραση ιδίως την ώρα του φαγητού. Όσοι βλέπουν τηλεόραση και τρώνε, καταναλώνουν περισσότερη τροφή.
7. Αποφύγετε τη ζάχαρη και τα γλυκά. Φροντίστε όσο το δυνατόν να καταναλώνει το παιδί σας φρούτα και λαχανικά.
8. Αυξήστε όσο μπορείτε τη φυσική του δραστηριότητα.

Με τις παραπάνω απλές συμβουλές μπορεί να θέσετε τα θεμέλια για την περαιτέρω υγεία του.

Όσο νωρίτερα εμπεδώνονται οι σωστές διατροφικές συνήθειες τόσο πιο αποτελεσματικές είναι και τόσο αυξάνουν την πιθανότητα να ζήσει το παιδί σας μια πολύχρονη υγιή και ευτυχισμένη ζωή, μακριά από εμφράγματα, εγκεφαλικά επεισόδια και σακχαρώδη διαβήτη.

Πηγή

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.