Print this page

15 μαθήματα για να διδάξουν οι μαμάδες στα αγόρια τους!

Σίγουρα, κάθε παιδί είναι μοναδικό και ιδιαίτερο, αλλά υπάρχουν ορισμένες γενικές αλήθειες για την ανατροφή ενός αγοριού. 

Για τους αυριανούς άνδρες ... πρέπει να τους "διδάξετε" τα παρακάτω μαθήματα ζωής:

1. Όταν ένα κορίτσι λέει «όχι», εννοεί «όχι».

2. Πάντα να κοιτάς τους ανθρώπους στα μάτια. Η επαφή με τα μάτια δηλώνει σιγουριά και αυτοπεποίθηση και να μη μιλάς ασταμάτητα… μάθε να ακούς!.

3. Αν κάποιος σου πει: «Μην το πεις στους γονείς σου», αυτό προφανώς είναι το πιο ξεκάθαρο σημάδι για να μην τον ακούσεις.

4. Μην επιτρέπεις στο φόβο της αποτυχίας να σταθεί εμπόδιο στα όνειρά σου.

5. Να παραχωρείς τη θέση σου στους ηλικιωμένους ή σε ανθρώπους που τη χρειάζονται περισσότερο από εσένα και να έχεις καλούς τρόπους στο τραπέζι.

6. Μη δεσμεύεσαι με χρέη, δάνεια που ενδεχομένως να μην μπορείς να αποπληρώσεις. Ο μελλοντικός εαυτός σου θα σε ευγνωμονεί γι’ αυτό.

7. Να είσαι σωστός φίλαθλος. Η βία, ο φανατισμός και οι βρισιές δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό.

8. Ποτέ να μη στέλνεις μηνύματα στο κινητό την ώρα που οδηγείς… ΠΟΤΕ.

9. Η ευτυχία είναι επιλογή. Αν η συναναστροφή σου με κάποιους σου κάνει κακό, μπορείς να τους βγάλεις από τη ζωή σου. Είναι δικαίωμά σου να αποφασίζεις εσύ και μόνο εσύ για τον εαυτό σου.

10. Είναι καλό κάθε δαπάνη να έχει έναν προϋπολογισμό. Μάθε να τον σχεδιάζεις και προσπάθησε να τον τηρείς.

11. Μάθε να μαγειρεύεις. Αυτή σου η ικανότητα θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για όσο χρονικό διάστημα θα μένεις μόνος και δεν υπάρχει καμιά γυναίκα στον κόσμο που να μην τη θαυμάζει.

12. Να συμπεριφέρεσαι στο κορίτσι σου με τον τρόπο που θα ήθελες ο μπαμπάς σου να συμπεριφέρεται στη μαμά σου και να μην είσαι θρασύδειλος. Να προσφέρεις τη βοήθειά σου, όταν χρειάζεται.

13. Να αρπάζεις τις ευκαιρίες που θα σου δίνονται - ποτέ δεν θα μάθεις αν δεν δοκιμάσεις και να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου. Αν νιώθεις ότι κάτι είναι λάθος, προφανώς θα είναι.

14. Η σύντροφός σου θα είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο της ενήλικης ζωής σου. Διάλεξέ τη με σύνεση και προσοχή.

15. Να θυμάσαι να τηλεφωνείς στη μαμά σου. Δεν θα μένετε για πάντα κάτω από την ίδια στέγη, αλλά εκείνη δεν θα σταματήσει ποτέ να λατρεύει να ακούει τη φωνή σου.

Related items