4 βήματα για να μετρήσετε σωστά τον πυρετό του παιδιού σας

Έχει πυρετό και δεν ξέρετε πως να μετρήσετε την ακριβή του θερμοκρασία;

Η θερμοκρασία μπορεί να μετρηθεί με πολλές μεθόδους και με διαφορετικά εργαλεία (ψηφιακά ή υπέρυθρα θερμόμετρα).

Κάποιες μέθοδοι (πχ. Μέτρηση από το στόμα ή δραστικές ταινίες υγρών κρυστάλλων), παρόλα αυτά, δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστες και λόγο του ρίσκου που εμπεριέχεται καλό είναι να αποφεύγονται.

Μη χρησιμοποιείται θερμόμετρα υδραργύρου.

Διαβάστε 4 βήματα που θα σας βοηθήσουν να μετρήσετε σωστά τον πυρετό του:

- Καθαρίστε με οινόπνευμα το θερμόμετρο πριν τη χρήση, ώστε να είναι πάντα καθαρό

- Κρατήστε ψύχραιμο και χαλαρό το παιδί σας για να μπορέσει να συνεργαστεί καλύτερα

- Μην αφήσετε το παιδί μόνο με το θερμόμετρο, γιατί μπορεί να το σπάσει

- Μπορείτε να μετρήσετε τη θερμοκρασία από το ορθό, από το στόμα, από το μέτωπο και από το αυτί, ανάλογα με το πως θα συνεργαστεί καλύτερα το παιδί σας.

Μέτρηση από τη μασχάλη. Αυτός είναι ο περισσότερο συνιστώμενος τρόπος για παιδιά και βρέφη. Χρησιμοποιείται ψηφιακά θερμόμετρα, κατά προτίμηση με ελαστικό άκρο. Η θερμοκρασία του δέρματος επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες και την τοποθέτηση του θερμομέτρου. Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα της μασχάλης είναι στεγνό και κρατήστε το παιδί ακίνητο κατά τη διάρκεια της μέτρησης.

Μέτρηση από το όρθο. Αυτός ο τρόπος μέτρηση μπορεί να είναι ιδαιέτερα ενοχλητικός και για αυτό καλό είναι να χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις που δεν μπορείτε να κρατήσετε το παιδί ακίνητο για να κάνετε τη μέτρηση από τη μασχάλη. Χρησιμοποιείτε ψηφιακό θερμόμετρο με ελαστικό άκρο. Λιπαίνετε την άκρη με λίγη βαζελίνη ή λάδι. Κατά τη διάρκεια της μέτρησης κρατάτε το παιδί σταθερό και προσέχετε να είναι μπρούμυτα. Η μέτρηση με αυτή τη μέθοδο μπορεί να μην είναι αληθής σε περιπτώσεις διάρροιας ή πρωκτικής φλεγμονής. Η μέτρηση από το όρθο είναι κατά μισό βαθμό υψηλότερη από αυτή της μασχάλης.

Μέτρηση από το μέτωπο με υπέρυθρο θερμόμετρο. Αυτό το όργανο πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά προκειμένου να δώσει αξιόπιστα αποτελέσματα. Αφήστε το θερμόμετρο να προσαρμοστεί στη θερμοκρασία του δωματίου όπου βρίσκεται το παιδί, για 20 με 25 λεπτά. Αν το παιδί έρχεται από περιβάλλον με διαφορετική θερμοκρασία περιμένετε άλλα 5 λεπτά πριν κάνετε τη μέτρηση. Συγκρίνετε το αποτέλεσμα με τη φυσιολογική θερμοκρασία του παιδιού, μετράτε πάντα με το ίδιο θερμόμετρο ώστε να μπορείτε να καταλάβετε μέγεθος της διαφοράς.

Μέτρηση από το αυτί. Χρειάζεται αρκετή πρακτική για να πάρετε σωστή μέτρηση με αυτή τη μέθοδο, για αυτό είναι αξιόπιστη όταν γίνεται από ιατρικό προσωπικό. Χρησιμοποιήστε υπέρυθρο θερμόμετρο. Ο αισθητήρας πρέπει να έχει κατεύθυνση ακριβώς προς το τύμπανο: αυτό σημαίνει ότι είναι απαραίτητα να τραβήξετε το πτερύγιο του αυτιού. Ωτίτιδα ή κερί μπορεί να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα.

Να θυμάστε ότι η θερμοκρασία του σώματος μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί φυσιολογικά αν φάτε κάτι ζεστό ή κρύο αντίστοιχα, μετά από τρέξιμο, μετά από το μπάνιο, αν μετακινηθείτε από ζεστό σε κρύο περιβάλλον ή μετά από έντονο κλάμα, σε αυτές τις περιπτώσεις οι τιμές δεν είναι αξιόπιστες.

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.