Πώς να ηρεμήσετε ένα ανήσυχο μωρό;

Δεν είναι πάντα εύκολο να ηρεμήσετε το μωρό σας όταν κλαίει.

Η αλήθεια είναι πως η πρόκληση αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες που αντιμετωπίζουν οι νέοι… και όχι μόνο γονείς.

Γι’αυτό είναι καλό να γνωρίζετε μερικά κλασσικά και δοκιμασμένα κόλπα που σίγουρα θα σας φανούν πολύ χρήσιμα.

Το παλιότερο κόλπο για ένα μωρό που δεν πεινάει είναι να το κρατήσετε στην αγκαλιά σας και να αρχίσετε να το κουνάτε ελαφρά.

Μία παραλλαγή είναι να το κρατήσετε στην αγκαλιά σας και να αρχίσετε να χορεύετε μέσα στο δωμάτιο.

Προσέξτε οι κινήσεις σας να είναι ήρεμες και χαλαρές, γιατί διαφορετικά μπορεί το μωρό να σας πέσει και να τραυματιστεί.

Όταν τα χέρια σας κουραστούν, μπορείτε να δώσετε τη «σκυτάλη» σε ένα ριλάξ ή μία κούνια με δόνηση που θα κάνει όλη τη δουλειά για εσάς.

Εσείς μπορείτε παράλληλα να μιλάτε στο μωρό και να το καθησυχάζετε.

Προτού αγοράσετε μία κούνια ή ένα ριλάξ, δοκιμάστε τις λειτουργίες του στο κατάστημα ή διαβάστε καλά την περιγραφή του για να δείτε κατά πόσο ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και του μωρού σας.

Και οι ήχοι γενικότερα μπορεί να καθησυχάσουν ένα μωρό.

Οι ειδικοί πιστεύουν πως στα μωρά αρέσουν περισσότερο οι στατικοί ήχοι – όπως ο ήχος του πλυντηρίου, της ηλεκτρικής σκούπας, του ανεμιστήρα ή του τρεχούμενου νερού— και αυτό γιατί τους θυμίζουν τους ήχους που τους περιτριγύριζαν όταν βρίσκονταν μέσα στην κοιλιά της μαμάς.

Επίσης, τα περιστρεφόμενα με νανουρίσματα τα βοηθούν να παραμείνουν αποκοιμισμένα, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μην ξεχνάτε βέβαια πως και η φωνή σας μπορεί να είναι το ίδιο χαλαρωτική για το μωρό, οπότε δοκιμάστε να του τραγουδήσετε ένα παιδικό τραγουδάκι ή νανούρισμα.

Μία ακόμα έξυπνη ιδέα είναι να πάρετε το μωρό και να πάτε μαζί μία βόλτα με το καροτσάκι ή ακόμα καλύτερα με το αυτοκίνητο, αφού έχει αποδειχθεί πως η κίνηση και οι ήχοι του αυτοκινήτου έχουν χαλαρωτική επίδραση στα μωρά. Το ίδιο ανακουφιστικό για μερικά μωράκια μπορεί να είναι και ένα χλιαρό μπανάκι.

Παρ' όλα αυτά, μερικές φορές ότι και να κάνετε δε θα είναι αρκετό!

Εάν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και ο παιδίατρος σας έχει διαβεβαιώσει πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας, τότε το μόνο που σας μένει είναι να βάλετε το μωρό σε ένα ασφαλές μέρος και να το αφήσετε να κλάψει και να «ξαλαφρώσει». Δε χρειάζεται να νιώθετε τύψεις γι'αυτό.

Απλά μείνετε κοντά του και μιλάτε του για να μη νιώσει μοναξιά!

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.