8 συνήθειες που έχουν οι ευτυχισμένες μαμάδες

Λένε ότι η ευτυχία είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Ακούγεται τόσο απλό αλλά στην πράξη περιπλέκεται αρκετά. Τώρα, βέβαια, που είσαι μαμά έχεις περισσότερους λόγους να είσαι ευτυχισμένη, αλλά και ένα ισχυρό κίνητρο για να το “παλέψεις”.

Εσύ, άραγε, πόσες από αυτές τις 8 συνήθειες που έχουν οι ευτυχείς μαμάδες μπορείς να προσθέσεις στη λίστα σου;

1. Ζητούν βοήθεια

Οι χαρούμενες μαμάδες είναι συνάμα και πιο ξέγνοιαστες, αφού δεν στρεσάρονται προσπαθώντας να τα προλάβουν όλα και δεν διστάζουν να ζητήσουν βοήθεια από φίλους και συγγενείς. Για παράδειγμα, αφήνουν το μωρό στη γιαγιά του προκειμένου να βγουν μια βόλτα με τον σύντροφό τους ή να απολαύσουν μια ταινία στο σινεμά.

2. Βγαίνουν βόλτες

Το θέμα “βόλτα” είναι για αυτές προτεραιότητα, ακόμα και αν πρόκειται για μια μικρή βολτίτσα στην παιδική χαρά. Ο "φρέσκος" αέρας, ο ήλιος και “αλλαγή εικόνων” ωφελεί την διάθεσή τους και την ψυχική τους υγεία. Ακόμα και όταν επιλέγουν να πάνε μια βραδινή βόλτα χωρίς να έχουν μαζί τα παιδιά τους, το κάνουν χωρίς τύψεις (από τη στιγμή που έχουν διασφαλίσει ότι βρίσκονται σε καλά χέρια).

3. Οργανώνουν γιορτές

Η ονομαστική και τα γενέθλια κάθε μέλους της οικογένειας, τα Χριστούγεννα, και άλλες γιορτές του έτους είναι αφορμές και ευκαιρίες να καλέσουν αγαπημένα πρόσωπα στο σπίτι τους και να περάσουν συναρπαστικές στιγμές. Διασκεδάζουν όλη την διαδικασία, από την προετοιμασία μέχρι και την στιγμή που θα αποχωρήσει και ο τελευταίος καλεσμένος. (Φροντίζουν, βέβαια, να έχουν ένα μεγάλο πλυντήριο πιάτων).

4. Αγαπούν αυτά που έχουν

Οι ευτυχισμένες μαμάδες δεν συγκρίνουν και δεν είναι ανταγωνιστικές. Δεν σκέφτονται ποια έχει μεγαλύτερο σπίτι, πιο ωραίο αυτοκίνητο, ποια είναι καλύτερη μάνα ή αν το παιδί τους είναι ικανότερο. Αγαπούν αυτά που έχουν και νιώθουν ευγνώμονες για όλα όσα μπορούν να απολαμβάνουν κάθε ημέρα, όπως το χαρούμενο σπιτικό τους και τα υγιή, χαμογελαστά παιδιά τους.

5. Γυμνάζονται

Προσέχουν το σώμα τους και φροντίζουν να ασκούνται σε τακτική βάση. Δεν έχουν εμμονή με αυτό αλλά είναι λάτρεις του κλασσικού ρητού “νους υγιής εν σώματι υγιεί”.

6. Γελούν πολύ

Τα παιδιά “τρελαίνονται” όταν βλέπουν τους γονείς τους να γελούν με την καρδιά τους και η επιστήμη ενισχύει την σημαντικότητα του γέλιου υποστηρίζοντας ότι έτσι παράγεται η χημική ουσία της χαράς, η σεροτονίνη. Το “να γελάς πολύ και συχνά” μέσα στη καθημερινότητά είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά των πραγματικά ευτυχισμένων μαμάδων.

7. Συγχωρούν, ξεχνούν και συνεχίζουν

Όχι μόνο τους άλλους, αλλά κυρίως τον εαυτό τους. Πολλές φορές αναλωνόμαστε από τις τύψεις που νιώθουμε απέναντι στο παιδί μας και κατηγορούμε τον εαυτό μας για τις ελάχιστες ώρες που του αφιερώνουμε ή για λάθη που κάνουμε “ως γονιοί” κάθε μέρα.
Οι ευτυχισμένες μαμάδες, συγχωρούν τις αδυναμίες τους και προτιμούν να ασχοληθούν με τα παιδιά τους άμεσα, παρά να “στήσουν τον εαυτό τους” στον τοίχο, στερώντας τον για ακόμη μια φορά από την οικογένειά τους.

8. Είναι αισιόδοξες

…έχουν όνειρα, πλάνα για το μέλλον και αντιμετωπίζουν την κάθε δυσκολία ως μια παροδική κατάσταση που σε λίγο καιρό θα “αφήσουν” πίσω τους. Ακόμα δεν αφήνουν την σημαντικότητα μιας δύσκολης περιόδου να βάλει σε 2η μοίρα τις αγκαλιές, τα φιλιά και την οικογενειακή θαλπωρή.
Ίσως όλα τα παραπάνω να ακούγονται θεωρητικά ή αυτοί που τα εφαρμόζουν ελαφρώς αναίσθητοι προς τα καθημερινά προβλήματα.

Μα όχι, άλλη είναι η διαφορά που μας ξεχωρίζει από αυτούς:

Οι ευτυχισμένες μαμάδες και μπαμπάδες έχουν την ικανότητα να τα κάνουν όλα αυτά συνειδητά, να επιλέγουν δηλαδή έναν ίσως πιο ανέμελο, τρόπο ζωής για να τους φέρει με βεβαιότητα πιο κοντά σε αυτό που αναζητούμε όλοι…την ευτυχία της ζωής.

 

Πηγή

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.