Ο Ευγένιος Τριβιζάς μας παρουσιάζει το νέο του βιβλίο Πλατς Μουτς!

Ο Παραμυθάς Ευγένιος Τριβιζάς «ταξιδεύει» και πάλι τα μικρά μας παιδιά μέσα από τα παραμύθια του.

Μετά το παγκόσμιο μπεστ σέλερ "Τα τρία μικρά λυκάκια" ο μετρ του χιούμορ και των ανατροπών, όπως έχει αποκαλέσει τον Ευγένιο Τριβιζά το διεθνές περιοδικό Bookbird, μας καλεί να απολαύσουμε τρεις νέες σπαρταριστές εκδοχές κλασικών παραμυθιών.

Στο Πλατς Μουτς! της σειράς Άνω Κάτω Παραμύθια των Εκδόσεων Διόπτρα, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ηρωίδες, η πριγκίπισσα Φλουρένια αποτινάσσει τα βασιλικά της προνόμια και επιλέγει να αυτοδιαχειρισθεί την ευτυχία της με απρόσμενο τρόπο.

Στο Πλατς Μουτς!, μέσα από φιλιά και πλατσουρίσματα, η ιστορία με την πριγκίπισσα και το βατράχι αποκτά εντελώς νέο περιεχόμενο και νόημα, ανατρέποντας το αναχρονιστικό στερεότυπο της ιστορίας που όλοι ξέρουμε...

Η ζωή στο παλάτι για την πριγκίπισσα Φλουρένια ήταν κάπως βαρετή... έτσι η Φλουρένια έφευγε κρυφά στο επικίνδυνο αλλά υπέροχο μαγεμένο δάσος.

Στην αντίπερα όχθη του κοινωνικού φάσματος, στην όχθη του αποκλεισμού και της απόρριψης, ένα καταφρονεμένο βατραχάκι ζητάει να γίνει αποδεκτό για αυτό που είναι, όχι για αυτό που φαίνεται.

Τι θα γίνει φτάσει στο δάσος; όταν χαθεί το χρυσό της τόπι, θα δεχθεί την βοήθεια από το "βατραχάκι", θα το φιλήσει; πόσες φορές; θα μεταμορφωθεί σε πρίγκηπα; ή θα γίνει μια τρισχαριτωμένη, ζωηρούλα, πηδηχτούλα βατραχούλα; Αχ... πόσα ερωτήματα;;;

Πόσο πιο υπέροχη γίνεται η ζωή, όταν οι δύο ήρωες, αποδρώντας από τον λαβύρινθο των αντιθέσεων, πραγματώνουν την ανατροπή, δείχνοντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ορίζει την ευτυχία του, που πολλές φορές δεν τον περιμένει σε κάποιο μεγαλόπρεπο παλάτι, αλλά κυλάει σ’ ένα γάργαρο ρυάκι δίπλα του.

Η εξαιρετική γραφή, η υπέροχη εικονογράφηση του Άγη Αγησίλαου, πλούσια σε χρώματα, τα ηθικά διδάγματα για τη ζωή και η ιδιαίτερη ματιά των παραδοσιακών παραμυθιών, καθιστά αυτό το βιβλίο αλλά και όλα τα βιβλία της σειράς Άνω κάτω παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά, μια πολύ καλή πρόταση για ανάγνωση και συζήτηση με τα παιδιά μας.

Πόσο σημαντικά είναι τα παραμύθια; πρέπει οι γονείς να λένε παραμύθια στα παιδιά;

«Και βέβαια! Τα παραμύθια είναι η θρεπτικότερη τροφή της φαντασίας. Και η φαντασία είναι η πηγή της δημιουργικότητας, ο μαιευτήρας της επιστημονικής προόδου και ο προθάλαμος κάθε νέας πραγματικότητας. Διαφορετικά τα παιδιά, αντί να ξεπερνούν, θα υπηρετούν μόνο την πραγματικότητα.»

Ο Ευγένιος Τριβιζάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε νομικά και οικονομικά και είναι καθηγητής εγκληματολογίας στην Αγγλία. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Reading, όπου διατελεί Ομότιμος Καθηγητής, και σε άλλα πανεπιστήμια. Είναι γνωστός ως συγγραφέας βιβλίων για παιδιά από τεσσάρων χρονών και πάνω. Όλα του τα έργα τα χαρακτηρίζει πρωτοτυπία και μεγάλη φαντασία.

Έχει γράψει γύρω στα 150 βιβλία που είναι: μυθιστορήματα, παραμύθια, θεατρικά έργα, αλφαβητάρια, διηγήματα, κόμικς, εκπαιδευτικά βιβλία και έχει συνεργαστεί με παιδικά περιοδικά. Από τα πιο γνωστά του έργα είναι η Φρουτοπία και το Νησί των πυροτεχνημάτων. Όπως ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, έτσι και ο Ευγένιος Τριβιζάς γράφει σε µία από τις λιγότερο διαδεδοµένες γλώσσες της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Τα παραµύθια του, όµως, όπως και αυτά του Άντερσεν, έχουν τη δύναµη να αγγίζουν την καρδιά και το µυαλό των αναγνωστών όχι µόνο σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσµο.

O παραµυθάς Eυγένιος Tριβιζάς είναι ένα πρόσωπο αγαπηµένο. Έρχεται από τα βάθη της φαντασίας στην πηγή της παιδικής µας ηλικίας, για να κάνει πραγµατικότητα όλα όσα κρύβουν τα όνειρά µας.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.