Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος μας ταξιδεύουν 5 εβδομάδες με το αερόστατο!

Διαβάστε το νέο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς για παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας «Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν» από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ο βραβευμένος συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου, διασκευάζει την ιστορία του Ιουλίου Βερν με κεντρικό ήρωα τον Δόκτορα Σάμιουελ Φέργκιουσον που εν έτη 1862 αποφασίζει να παρουσιάσει σε ένα συνέδριο εξερευνητών το παράτολμο σχέδιο του: να χαρτογραφήσει και να αποκαλύψει τα μυστικά που κρύβει η ενδοχώρα της Αφρικής. Και πως θα μπορέσει ο Δρ. Φέργκιουσον να κάνει εκείνο που κανένας άλλος εξερευνητής δεν είχε κατορθώσει μέχρι τότε;

Μα, θα κάνει το ταξίδι αυτό με αερόστατο, και μάλιστα ένα αερόστατο με δύο μπαλόνια, το ένα κρυμμένο μέσα στο άλλο!

Συνοδοιπόροι του στην περιπέτεια αυτή είναι ο κυνηγός Ντικ Κένεντι και ο βοηθός τουδόκτορα, Τζο. Μόλις αρχίζει η πτήση με το αερόστατο, οι σελίδες του βιβλίου αποκτούν έντονα, εξωτικά χρώματα όπως πορτοκαλί, πράσινο και μοβ, και αυτό γιατί η αφήγηση μας μεταφέρει στην Αφρική και στην πιο απίθανη περιπέτεια.

Άγνωστες φυλές, είδη χλωρίδας και πανίδας, επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ανατροπές, συναρπαστικές γνώσεις και ανακαλύψεις περιμένουν τους τρεις εξερευνητές όσο προχωρούν ολοένα και πιο βαθιά στην καρδιά της Αφρικής.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως μέσα από αυτή την αποστολή, ο Δρ. Φέργκιουσον και οι φίλοι του, αλλά και οι νεαροί αναγνώστες, θα διαπιστώσουν τη σημασία του θάρρους, της φιλομαθείας, της περιέργειας, της φιλίας, του πείσματος και της τόλμης.

Εκτός από τα ζωηρά χρώματα, η επίσης βραβευμένη εικονογράφος Ίρις Σαμαρτζή, δημιουργεί το πιο παραστατικό και εμβληματικό περιβάλλον για να μεταφέρει τους φαν της σειράς «Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν» στην αφρικανική ενδοχώρα, αυτή τη φορά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωτότυπο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν κυκλοφόρησε το 1863, σημείωσε μεγάλη εκδοτική επιτυχία, εξασφαλίζοντας στον συγγραφέα οικονομική ανεξαρτησία αλλά και ένα συμβόλαιο με τον εκδότη Ζυλ Ετζέλ, ο οποίος εξέδωσε πολλές έργα του Βερν κατά τα επόμενα 40 και πλέον χρόνια.

Το «Πέντε εβδομάδες με το αερόστατο» θεωρείται το πρώτο μυθιστόρημα όπου ο Βερν τελειοποίησε το συγγραφικό του στυλ, το οποίο χαρακτηρίζεται από τεχνικές, γεωγραφικές και ιστορικές περιγραφές, και διαθέτει πολλές ομοιότητες με το «Ταξίδι στο κέντρο της γης».

Το βιβλίο απέκτησε δύο επίσημες, και μία ανεπίσημη – δίχως αναφορά στο έργο του Βερν- κινηματογραφικές μεταφορές, το 1961 και 1962 (ΗΠΑ) και το 1975 (Μεξικό).

Λίγα λόγια για τη σειρά
Τα πιο σημαντικά έργα του μεγάλου οραματιστή Ιουλίου Βερν κυκλοφορούν για πρώτη φορά εικονογραφημένα και προσαρμοσμένα για μικρά παιδιά από το βραβευμένο συγγραφέα
παιδικών βιβλίων Αντώνη Παπαθεοδούλου.

Η Ίρις Σαμαρτζή έχει εικονογραφήσει εξαιρετικά το ευκολονόητο και γεμάτο έξυπνα ευρήματα κείμενο.

Στη σειρά κυκλοφορούν επίσης τα:

Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες ή ποιος είναι ο πιο πλούσιος, Από τη Γη στη Σελήνη ή το κανόνι της ειρήνης!, Ταξίδι στο κέντρο της Γης ή ένας πλανήτης γεμάτος μυστικά, 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα ή ο Νέμο, ο Ναυτίλος και άλλα μυστήρια του βυθού! και Ροβήρος ο κατακτητής ή ο καπετάνιος των ουρανών!

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.