Είσαι ένα Θαύμα, από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το παιδικό μυθιστόρημα Θαύμα (Wonder) της R.J. Palacio, στο οποίο περιγράφεται η ιστορία του δεκάχρονου Όγκι Πούλμαν, που γεννήθηκε με μια κρανιοπροσωπική δυσμορφία, αποτελεί εκδοτικό φαινόμενο.

Έχει μεταφραστεί σε 47 γλώσσες, έχει ξεπεράσει παγκοσμίως τα 5 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις και βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της λίστας με τα best seller των New York Times.

Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του, η R.J. Palacio έγραψε και εικονογράφησε το Είσαι ένα θαύμα, για να δώσει την ευκαιρία στους μικρότερης ηλικίας αναγνώστες να έρθουν σε επαφή με τον αξιοθαύμαστο κόσμο του Όγκι, ο οποίος κατορθώνει να μάθει σε όλους γύρω του πως το να συμπεριφέρονται με καλοσύνη μπορεί να είναι στάση ζωής.

Μέσα από ένα συνοπτικό κείμενο και ζωηρές πολύχρωμες εικόνες, το βιβλίο μεταφέρει στα παιδιά προσχολικής ηλικίας το μήνυμα της αποδοχής της διαφορετικότητας, της ευγένειας και της καλοσύνης.

Ξέρω πως δεν μπορώ να αλλάξω το πρόσωπό μου.
ΑΛΛΑ ίσως, ίσως… οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουν.

Ο Όγκι βιώνει τη συνηθισμένη καθημερινότητα ενός 10χρονου αγοριού, παρόλο που γνωρίζει πως δεν είναι συνηθισμένος γιατί δεν μοιάζει με τα άλλα παιδιά.

Η μητέρα του, βέβαια, του τονίζει πως είναι μοναδικός, πως είναι ένα θαύμα! Ο Όγκι όμως αντιλαμβάνεται πως ο κόσμος λέει άσχημα πράγματα για εκείνον πίσω από την πλάτη του και αυτό τον στεναχωρεί. Τότε, φοράει το κράνος του και μαζί με τη σκυλίτσα του την Ντέιζι ταξιδεύουν στον Γαλαξία και αλλάζει ο τρόπος που βλέπουν…

Ο Όγκι –μέσα από τα βιβλία του– διέδωσε παντού ένα μήνυμα καλοσύνης και ανεκτικότητας και ενέπνευσε το κίνημα «Διαλέγω καλοσύνη» (Choose Kindness) που υιοθετήθηκε από σχολεία και σχολικές τάξεις στις ΗΠΑ.

Το Νοέμβριο 2017 αναμένεται η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του μυθιστορήματος Θαύμα με πρωταγωνιστές τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Τζούλια Ρόμπερτς, τον Όουεν Ουίλσον και τον εντεκάχρονο Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, πρωταγωνιστή της ταινίας Το Δωμάτιο, στον ρόλο του Όγκι.

 Η συγγραφέας - εικονογράφος

H R.J. Palacio ζει στη Νέα Υόρκη με τον σύζυγό της, τα δυο τους παιδιά και τους δυο τους σκύλους. Επί είκοσι χρόνια εργαζόταν ως καλλιτεχνική διευθύντρια και σχεδιάστρια εξώφυλλων γνωστών και άγνωστων συγγραφέων διάφορων ειδών βιβλίων. Πάντα, όμως, ήθελε να γράψει. Όλο αυτό το διάστημα περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει και κάποτε αντιλήφθηκε πως κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε από μόνο του. Δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή για να αρχίσεις να γράφεις ένα βιβλίο, σκέφτηκε. Απλώς το αποφασίζεις και ξεκινάς. Με το Είσαι ένα Θαύμα εκπληρώνει το όνειρό της να γράψει και να εικονογραφήσει ένα δικό της βιβλίο. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν επίσης τα δύο μυθιστορήματά της για παιδιά: Θαύμα και Ο Όγκι κι εγώ: τρεις ΘΑΥΜΑσιες ιστορίες. Περισσότερα για τη συγγραφέα στο www.rjpalacio.com

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.