Πώς θα κάνω το παιδί μου να αγαπήσει το σχολείο;

Μήπως έχεις αγχωθεί γιατί το παιδί σου αρνείται να διαβάσει; Ένα από τα μόνιμα προβλήματα των γονιών με παιδιά που είναι μαθητές είναι η άρνηση μελέτης από την πλευρά του παιδιού.

Είτε συνέχεια, είτε μερικές φορές το παιδί αρνείται να μελετήσει διαφεύγοντας πότε με ψέματα, πότε με δικαιολογίες, πότε αποκρύπτοντας τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που έχει για το σχολείο.

Υπάρχει το κατάλληλο βιβλίο, το οποία με μια νέα οπτική και έναν εναλλακτικό τρόπο σκέψης θα κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το σχολείο με καθημερινά παραδείγματα και πρακτικές συμβουλές για να γίνει η μάθηση τρόπος ζωής!

"Πώς θα κάνω το παιδί μου να αγαπήσει το σχολείο;" από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Η συγγραφέας, Δρ. Μαρίνα Ψιλούτσικου, education και career coach, έγραψε ένα εγχειρίδιο για να βοηθήσει τους γονείς να ανακαλύψουν την ουσία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, λαμβάνοντας υπόψη της ότι η εκπαίδευση και η μόρφωση ενός ανθρώπου δεν είναι ένα απλό ή μονοδιάστατο πράγμα, ούτε επηρεάζεται από έναν μόνο παράγοντα, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα αν φροντίσουμε μόνο αυτόν.

Ένα ακόμα βιβλίο για το πως θα μεγαλώσω το παιδί μου;

Η Μαρίνα Ψιλούτσικου, με άμεσο και κατανοητό τρόπο, δίνει εύστοχες απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:

Πως μπορούν να αντιμετωπίσουν το άγχος και η ανησυχία των γονέων;

Πως μπορεί να γίνει το σχολείο μια εμπειρία δημιουργική, ευχάριστη και ωφέλιμη για το παιδί.

Πως μπορούν να ξεπεραστούν οι δυσκολίες στην επικοινωνία.

Ποια είναι η σημασία του ίντερνετ, της τηλεόρασης, των ταξιδιών και του savoir vivre.

Πόσο σημαντικές είναι οι ερωτήσεις που κάνει ένα παιδί και γιατί έχουμε την υποχρέωση να καλλιεργούμε την κριτική σκέψη του.

Ποια η αξία της επιβράβευσης.

Γιατί είναι απαραίτητο να αναλύουμε τους προβληματισμούς ενός παιδιού και να ενθαρρύνουμε το διάλογο.

Πως μπορούμε να ακούμε τις επιθυμίες και τις σκέψεις των παιδιών μας.

Η μόρφωση είναι το μεγαλύτερο εφόδιο που μπορεί να προσφέρει ένας γονέας στο παιδί του.

Αλλά δεν ξεκινάει στην πρώτη δημοτικού ξεκινάει στο πρώτο "Γιατί, μαμά;". Και δεν τελειώνει στην τρίτη λυκείου ούτε στην αποφοίτηση από τις μεταπτυχιακές σπουδές.

Τελειώνει τη μέρα που το παιδί θα πάψει να νιώθει ερευνητής, τη μέρα που θα πάψει να ανακαλύπτει τον κόσμο. Τελειώνει τη μέρα που κάποιος θα το πείσει πως είναι κακό να ρωτάει. Τελειώνει τη μέρα που κάποιος θα το πείσει πως οφείλει μόνο να απαντάει.

Μην επιτρέψετε να γίνουν οι απαντήσεις πιο σημαντικές από τα ερωτήματα. Τίποτα άξιο λόγου δεν συνέβη ποτέ επειδή κάποιος επανέλαβε μια "σωστή" απάντηση σε κάποιον που την ήξερε ήδη.
Όλοι γεννιόμαστε τέλειοι ερευνητές, με αστείρευτη διάθεση για μάθηση.

Ως μωρά, αντιμετωπίζουμε τα πάντα με ενδιαφέρον και χρησιμοποιούμε όλες τις αισθήσεις μας για να τα καταλάβουμε.

Αρχικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μάθηση δεν ξεκινάει στο δημοτικό, ξεκινάει την πρώτη φορά που το παιδί θα πιάσει ένα αντικείμενο και θα επιχειρήσει να καταλάβει τι είναι και σε τι χρησιμεύει.

Όλες οι φορές που το παιδί βάζει κάτι στο στόμα του ή το πετάει κάτω ή το κουνάει ή το ζουλάει, είναι φορές που το παιδί μαθαίνει.

Η μάθηση περνάει σε άλλο επίπεδο, όταν το παιδί αποκτήσει την ικανότητα της ομιλίας. Έχει πλέον στη διάθεσή του ένα πανίσχυρο εργαλείο έρευνας, μπορεί να ρωτάει τους άλλους για όσα δεν ξέρει ή για όσα το προβληματίζουν.

Αυτό το βιβλίο θα σας καθοδηγήσει ώστε να δημιουργήσετε το περιβάλλον που θα επιτρέψει στο παιδί σας να νιώθει σε όλη του τη ζωή ερευνητής.

Τα τυπικά, οι βαθμοί και τα πτυχία θα έρθουν ως φυσική συνέπεια.

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.