Ένας κόσμος σε κίνηση!

Μια διαφορετική ματιά στην ιστορία του κόσμου λίγο πριν... λίγο μετά την επανάσταση του 1821 μας δείχνει το νέο βιβλίο "Ένας κόσμος σε κίνηση" από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

Μια ματιά στο τι συνέβαινε στον υπόλοιπο κόσμο, την εποχή που οι Έλληνες πάλευαν για την ελευθερία και την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Ένα βιβλίο παγκόσμιας Ιστορίας για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, στο οποίο συνομιλούν μέσα από θεματικές ενότητες, το "κέντρο" και η "περιφέρεια" αναδεικνύοντας ομοιότητες και διαφορές.

Το βιβλίο είναι το δεύτερο στη σειρά Λίγο πριν, λίγο μετά το 1821 στην οποία κυκλοφορεί το βραβευμένο με Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου Γνώσεων,

Καθημερινές ιστορίες για τα καράβια, του Βασίλη Κρεμμυδά.

Η Γαλλική και η Αμερικανική Επανάσταση συγκλονίζουν ολόκληρο τον κόσμο, από τα Βαλκάνια έως τη Λατινική Αμερική και φέρνουν στο προσκήνιο νέες ιδέες, νέες κοινωνικές ομάδες, νέες ισσοροπίες.

Την ίδια εποχή, εξερευνητές, με τα ταξίδια τους, διευρύνουν τα όρια του παγκόσμιου χάρτη, ενώ επιστήμονες, μέσα από την παρατήρηση και το πείραμα, διευρύνουν τα όρια της γνώσης.

Μια αληθινά συγκλονιστική εποχή! 

 Η συγγραφέας, απευθυνόμενη σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, περιγράφει έναν «κόσμο σε κίνηση» μέσα από θεματικές ενότητες, αναδεικνύοντας ομοιότητες και διαφορές από το κέντρο στην περιφέρεια:

Τι εκπληκτική φωτογραφία!
Η εποχή των επαναστάσεων
Άνεμοι ανεξαρτησίας
Το δουλεμπόριο
Εξεγέρσεις στα Βαλκάνια
Ο κόσμος "μικραίνει"
Ένας πλανήτης σε κίνηση
Παρατήρηση, έρευνα, πείραμα
Η Βιομηχανική Επανάσταση
Νέες εφευρέσεις διευκολύνουν τη ζωή
Μάντσεστερ: η πρωτεύουσα της αγγλικής κλωστοϋφαντουργίας
Θεσσαλονίκη: η οικονομική πρωτεύουσα των Βαλκανίων
Ο κόσμος του μόχθου
Το καθημερινό τραπέζι
Ιατρική και γιατροσόφια
Μικροί Ευρωπαίοι
Το σχολείο
Η εκπαίδευση στην Ελλάδα
Αγαπημένα βιβλία
Αρχαιότητες: ένα επικερδές εμπόριο
Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των Ρομαντικών
Ένας κόσμος σε κίνηση... ένας κόσμος που αλλάζει...

Το νέο βιβλίο της Μαρίζας Ντεκάστρο κυκλοφορεί με επιστημονική επιμέλεια των Μανώλη Πατηνιώτη και Αριστοτέλη Τύμπα, του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ.

MAΡΙΖΑ ΝΤΕΚΑΣΤΡΟ
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Παιδαγωγικά και Λογοτεχνία για παιδιά και νέους στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Δίδαξε Ιστορία και Λογοτεχνία σε παιδιά του Δημοτικού στην ιδιωτική εκπαίδευση. Γράφει κριτική παιδικού και εφηβικού βιβλίου στο ηλεκτρονικό περιοδικό Ο Αναγνώστης. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων γνώσεων για παιδιά, με θέματα από την αρχαία, τη βυζαντινή αλλά και τη νεότερη Ιστορία. Έχει τιμηθεί για δικά της βιβλία αλλά και για μεταφράσεις νεανικής λογοτεχνίας. Στις εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ έχει εκδώσει το βιβλίο Στην αγορά των αρχαίων Αθηναίων.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ασχολείται με τη γραφιστική από το 1989. Από το 1995 σχεδιάζει κυρίως εκδόσεις και εκπαιδευτικά βιβλία για παιδιά. Έχει ασχοληθεί συστηματικά με τον σχεδιασμό φυσικών και ψηφιακών περιβαλλόντων με εφαρμογή κυρίως στηνεκπαίδευση και την προώθηση των βιβλίων. To 2007, μαζί με την Ε. Βοκοτοπούλου, δημιούργησε, και έκτοτε διαχειρίζεται, το eπεριοδικό για το παιδικό βιβλίο και την ανάγνωση bookbook.gr. Έχει συνεργαστεί με πολλούς έλληνες εκδότες, το ΕΚΕΒΙ, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, το Future Library, και πρόσφατα με το ΚΠΙΣΝ για τον σχεδιασμό του δανειστικού τμήματος της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.