Print this page

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος παρουσιάζουν ...

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των νέων πρωτοβουλιών, ο μήνας της συνέχειας, αλλά και των νέων στόχων.

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος σταθερά προτείνουν βιβλία που διευρύνουν τους ορίζοντες του σύγχρονου αναγνώστη!

Δίνοντας έμφαση στη ρηξικέλευθη θεματική, το υψηλό επίπεδο των συγγραφέων και την ποιότητα των έργων, υποδεικνύουν έναν ιδιαίτερα γόνιμο τρόπο να σκεφτόμαστε σήμερα τον κόσμο, και συνάμα να απολαμβάνουμε τη δημιουργική του έκφραση μέσα από σημαντικά λογοτεχνικά έργα.

Το φθινόπωρο, λοιπόν, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος μας παρουσιάζουν :

 

Νέος τίτλος θα κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο του 2018 και για την ευπώλητη σειρά Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ του Φίλιππου Μανδηλαρά, σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια. Αυτή τη φορά ο Φίλιππος αξιοποιεί το χαρακτηριστικό συγγραφικό στιλ του με τα απλά, κατανοητά, γεμάτα χιούμορ στιχάκια του, για να εξιστορήσει την πολυτάραχη ιστορία της Θεσσαλονίκης, από τα χρόνια που ζούσε ακόμα η αδελφή του Μεγάλου Αλέξανδρου από την οποία πήρε το όνομά της, ως τις μέρες μας. Το νέο βιβλίο της σειράς φέρει τον τίτλο Θεσσαλονίκη, πόλη στο σταυροδρόμι δύο κόσμων και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές Οκτωβρίου.

Εκτός από τις διαχρονικές και αγαπημένες σειρές, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος εγκαινιάζουν φέτος μια νέα σειρά εικονογραφημένων βιβλίων με τίτλο ΜΙΚΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ. Πρόκειται για μια σειρά ιστοριών με τις οποίες οι μικροί αναγνώστες θα ανακαλύψουν ποιες ήταν και τι κατόρθωσαν οι σπουδαιότερες γυναίκες της σύγχρονης ιστορίας. Οι τρεις πρώτοι τίτλοι, σε μετάφραση της Κλεοπάτρας Ελαιοτριβιάρη, παρουσιάζουν τη ζωή των Μαρί Κιουρί, Αγκάθα Κρίστι και Κοκό Σανέλ. Γυναίκες που έχουν πολλά να διδάξουν. Γυναίκες που μετέτρεψαν ένα μικρό όνειρο σε μια μεγάλη ιστορία!

ΒΙΒΛΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ

Ένα πολύ ιδιαίτερο και σημαντικό βιβλίο θα κυκλοφορήσει αρχές Οκτωβρίου από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος με τίτλο Ένας Καλύτερος Κόσμος (μετάφραση Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη). Το 1959, τα Ηνωμένα Έθνη υιοθέτησαν τη Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Παιδιού που περιλαμβάνει 10 αρχές, οι οποίες παρουσιάζονται στο βιβλίο αυτό. Οι αρχές αυτές αποτέλεσαν τον κεντρικό άξονα στον οποίο βασίστηκε η σύνταξη της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού το 1989, μια διεθνής συνθήκη με 54 άρθρα. Δέκα εικονογράφοι παρουσιάζουν ευφάνταστα τις αρχές των δικαιωμάτων των παιδιών και διαμορφώνουν την πιο πολύχρωμη διακήρυξη που έγινε ποτέ!

 

 

Related items