Το κουνελάκι άκουγε!

Οι Εκδόσεις Διόπτρα μας παρουσιάζουν ένα καταπληκτικό βιβλίο ενσυναίσθησης, ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΑΚΟΥΓΕ!

Μια αγκαλιά κρύβει τα πιο όμορφα λόγια…

Μια μέρα, ο Άλκης αποφάσισε κάτι να φτιάξει... κάτι καινούργιο... κάτι μοναδικό...

Ξαφνικά όμως... γκρεμίστηκε το πυργάκι του!!!!!

Ο μικρός Άλκης ήταν πολύ στενοχωρημένος. Μόλις διαλύθηκε το αγαπημένο του παιχνίδι...

Τα ζωάκια ήθελαν να βοηθήσουν το αγοράκι, αλλά εκείνο δεν μιλούσε σε κανένα.

Ώσπου το κουνελάκι πλησίασε και μόνο άκουγε…


Μια εξαιρετική εικονογράφηση!!! Μας θυμίζει κάτι που πολύ συχνά ξεχνάμε ότι έχουμε ανάγκη: την φροντίδα κάποιου που απλώς θα μας ακούσει, θα γελάσει και θα μας πάρει μια αγκαλιά.

Η συγκινητική ιστορία του μικρού Άλκη μεταφέρει στα παιδιά μερικά από τα σπουδαιότερα νοήματα της ζωής.

Με ιδιαίτερη απλότητα, η συγγραφέας Cori Doerrfeld αφηγείται την αρχή μιας νέας φιλίας που γεννιέται με αφορμή μια απώλεια.

Η φιλία αυτή θα δείξει στους αναγνώστες ότι, κάποιες φορές, η σιωπή και η κατανόηση είναι όλα όσα χρειαζόμαστε.

Το βιβλίο μπορεί να λειτουργήσει ως μία υπενθύμιση για το ότι κανείς δεν χρειάζεται να μας υποδείξει πώς να αισθανθούμε και πως είναι αναγκαίο να βιώσουμε συναισθηματικά στάδια μιας κατάστασης. 

Ένα βιβλίο με απλή εικονογράφηση και ένα κείμενο που είναι κατανοητό ακόμα και για παιδιά από 2,5 ετών. 

Η έμπνευση της εικονογράφου-συγγραφέως Cori Doerrfeld ήρθε στα φοιτητικά της χρόνια. Το αγόρι της τής εξηγούσε πώς βιώνει την απώλεια του αδελφού του, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Της είπε πόσο σημαντικά ήταν τα κατοικίδια κουνελάκια του για να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει τη θλίψη, γιατί ήταν ήσυχα και έμεναν ήρεμα δίπλα του.

Λίγο αργότερα η συγγραφέας άρχισε να φτιάχνει παραμύθια με κουνελάκια. Τα επόμενα χρόνια, δύο φίλες της βίωσαν την απώλεια των παιδιών τους και ως μητέρα κι η ίδια δεν μπορούσε καν να διανοηθεί πώς είναι ο πόνος και τα συναισθήματά τους. Ένιωσε ανίσχυρη που δεν μπορούσε να βοηθήσει και συνειδητοποίησε ότι συχνά οι γονείς και οι δάσκαλοι ρίχνουν μικρό βάρος στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών. Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε σε τέτοιου είδους καταστάσεις και ακόμη και οι καλύτερες προθέσεις μπορούν να περιπλέξουν τα πράγματα.

Πάνω στην αγωνία της να βοηθήσει, σκέφτηκε ξανά τα κουνελάκια και για πρώτη φορά συνειδητοποίησε την πραγματική δύναμη πίσω από την ιστορία τους. Και έτσι γεννήθηκε αυτό το εξαιρετικό βιβλίο!!!

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.