Τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου!

Τον Δεκέμβριο του 2017 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη το πρώτο παιδικό παραμύθι της Δελίνας Βασιλειάδη με τίτλο ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ.

Μια όμορφη περιπέτεια ξεκινά όταν ένα κοριτσάκι, η Λίλα, προσφέρεται να βοηθήσει το απαρηγόρητο Ουράνιο Τόξο που έχει χάσει όλα τα χρώματά του και πλέον είναι… γκρι.
Θα καταφέρει η Λίλα να ξαναφέρει τα χρώματα στο Ουράνιο Τόξο; Ποιος θα τη βοηθήσει;

Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν κοντά μας φίλοι αληθινοί που μας αγαπούν, μας υποστηρίζουν και μας βοηθούν να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες;
Φιλία, αγάπη, καλοσύνη, συμπόνια.

Ένας υπέροχος πολύχρωμος κόσμος.

Το παραμύθι ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ είναι υποψήφιο στα ΒΡΑΒΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ PUBLIC 2018 στην κατηγορία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ.
http://www.publicbookawards.gr

Η συγγραφέας σχολιάζει: «Άρχισα να γράφω παραμύθια για παιδιά επειδή έλεγα στην κόρη μου ιστορίες.

Αγαπώ τον λόγο και τη δύναμη των λέξεων. Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι μέσα από τις λέξεις το κάθε παιδί να μπορεί να αναπτύξει τη φαντασία του, να μαγευτεί, να ονειρευτεί, να ωριμάσει.

Στόχος είναι τα παιδιά να καταλάβουν την τεράστια αξία της αγάπης, της φιλίας, της οικογένειας, της καλοσύνης. Να αγαπήσουν τη Φύση, που μας δίνει ζωή, μας τρέφει, μας φροντίζει. Δυσκολίες στη ζωή θα υπάρχουν πάντα. Αυτό είναι μια αλήθεια. Μια πραγματικότητα. Το θέμα είναι το τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να τις αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο.

Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να μην απογοητεύονται, να μην εγκαταλείπουν την προσπάθεια για λύση των προβλημάτων, να μην αφήνουν στα εκάστοτε εμπόδια να τα στενοχωρούν. Λύσεις υπάρχουν πάντα, αρκεί να προσπαθήσουμε. Αρκεί να έχουμε γύρω μας ανθρώπους που μας βοηθούν και μας αγαπούν και μας συμβουλεύουν σωστά.

Αν στραφούμε σ’ αυτούς, τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες, τους δασκάλους, τότε όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Αυτό είναι άλλωστε το μήνυμα, ή ένα από τα μηνύματα, του παραμυθιού μου Τα χαμένα χρώματα του Ουράνιου τόξου.

Ας αγκαλιάσουμε με αγάπη ο ένας τον άλλον και θα ανακαλύψουμε πως ο κόσμος μας είναι γεμάτος θαύματα, λουλούδια και ομορφιά. Άλλωστε, ποια είναι τα πραγματικά σημαντικά; Τα μεγάλα και τα σπουδαία; Η καλοσύνη, η συμπόνια, η φιλία, η αγάπη. Τότε κανένα ουράνιο τόξο δε θα είναι γκρι, κανένα πρόβλημα δε θα μείνει δίχως λύση.»


Το βιβλίο Τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου κυκλοφορεί πανελλαδικά από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.