Τι σε απασχολεί;

Άλλο ένα νέο και χρήσιμο βιβλίο της Μόλι Πότερ μας παρουσιάζουν οι  Εκδόσεις Μεταίχμιο!

Από την ίδια σειρά κυκλοφορούν τα βιβλία "Πώς αισθάνεσαι σήμερα;" και "Θέλεις να γίνουμε φίλοι";

Τα βιβλία αυτά είναι σχετικά με θέματα που προβληματίζουν τους γονείς, όπως η παιδική φιλία, η διαχείριση των συναισθημάτων και τώρα οι παιδικές ανησυχίες.

Τι σε απασχολεί;

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 ετών, από την είσοδό τους δηλαδή στην προσχολική εκπαίδευση, όπου συχνά πολλά αλλάζουν στη ζωή τους ταυτόχρονα.

Νέο σχολείο, νέα δασκάλα, νέοι συμμαθητές, κάποια μάλιστα φεύγουν από το σπίτι τους για πρώτη φορά! Ολοκληρωτικά νέο περιβάλλον!

 

Πέρα από αυτές τις συνθήκες, το παιδί μπορεί να αναπτύξει κάποια ανησυχία επειδή αρρώστησε, τσακώθηκε με ένα φίλο του ή είδε κάτι τρομακτικό στην τηλεόραση!

Πώς, όμως, μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί να διαχειριστεί με σωστό τρόπο τις ανησυχίες του;

Συνήθως και κρίνοντας πρώτα από τον εαυτό μου, εμάς τις μαμάδες μας πιάνει πανικός, θέλουμε να διώξουμε κάθε κακό από τη σκέψη τους, να τα προστατέψουμε από οτιδήποτε μπορεί να τα στεναχωρήσει, να τα κλείσουμε στην προστατευτική αγκαλιά μας και να μην τα αφήσουμε μέχρι... δεν ξέρω μέχρι πότε. 

 

Αυτό, βέβαια, δεν είναι κάτι που θα τα βοηθήσει να μάθουν να ανταπεξέρχονται στις αντιξοότητες της ζωής, να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους, να μπορούν να ζήσουν αρμονικά ακόμη και όταν δε θα είμαστε εμείς κοντά τους να τα προστατεύσουμε από τα πάντα και να τα παρηγορήσουμε. Σε αυτό το σημείο έρχεται το βιβλίο μας για να βοηθήσει!

Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε:
Τι είναι οι ανησυχίες;

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ανησυχίες είναι οι άχρηστες σκέψεις που στριφογυρίζουν στο μυαλό μας και προκαλούν αρνητικά συναισθήματα όπως λύπη, θυμό, ζήλια, αμηχανία και φυσικά άγχος". Χρήσιμο ε;;

Πώς να αντιμετωπίσεις τις ανησυχίες σου;

Σε κάθε μία από τις παραπάνω υποενότητες θα βρείτε:
- Τι μπορεί να αισθάνεσαι
- Τι μπορεί να σκέφτεσαι
- Τι μπορείς να κάνεις
- Πράγματα που είναι καλό να θυμάσαι και θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την ανησυχία σου

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ένα πολύ αναλυτικό γλωσσάρι συναισθημάτων, όπου αναφέρονται 21 αρνητικά συναισθήματα, η περιγραφή τους, καθώς και πότε μπορεί να τα νιώσεις. 

 

Στην τελευταία σελίδα περιλαμβάνεται ένας σύντομος οδηγός για να βοηθήσετε το παιδί σας να μιλήσει για τις ανησυχίες του.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.