Τι άκουσε η πασχαλίτσα, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο μας παρουσιάζουν μια περιπέτεια… μυστηρίου, γραμμένη σε έμμετρο λόγο και με πρωταγωνίστρια μια μικρή πασχαλίτσα!

"Τι άκουσε η πασχαλίτσα"

Συγγραφέας: Julia Donaldson & Εικονογράφος: Lydia Monks
Μεταφραστής: Μάρω Ταυρή

Μια φάρμα γεμάτη με ζώα είναι το σκηνικό της ιστορίας μας, και ξεκινά μια περιπέτεια γεμάτη αγωνία, αλλά και πολύ χιούμορ.

Στη φάρμα αυτή μένουν ένας σκύλος, δυο γάτες, μια χήνα, μια κότα, μια πάπια, ένα πρόβατο, ένα μεγάλο άλογο, ένα γουρούνι, μια αγελάδα και μία πασχαλίτσα που δεν βγάζει μιλιά! 

Στο αγρόκτημα επικρατεί πανδαιμόνιο, με τόσα βελάσματα και κακαρίσματα, γαβγίσματα και χλιμιντρίσματα. Όταν όμως δύο πονηροί κλέφτες αποφασίζουν να κλέψουν την όμορφη αγελάδα, το πιο σιωπηλό και μικροσκοπικό πλασματάκι είναι που θα σώσει την κατάσταση!

 

Κι η πασχαλίτσα η µικρή, που ως τότε δε µιλούσε, στα ζώα αµέσως έτρεξε και τα προειδοποιούσε: «Θα κλέψουν τη γελάδα µας, αν κάποιος δεν τη σώσει! Άκουσα και το σχέδιο που έχουν καταστρώσει!».

Έτσι, για πρώτη φορά μίλησε στα ζώα του αγροκτήματος, ανέλαβε δράση και τους εξήγησε το σχέδιό της.

Και όλοι μαζί, χάρη στην εξαιρετική ιδέα της πρωταγωνίστριας, υπερασπίζονται τη φάρμα τους και στέλνουν κάθε κατεργάρη στον πάγκο του!

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και το δεύτερο βιβλίο της Τζούλια Ντόναλντσον "Ο Ζαχαρής και ο μονόκερος", είναι γραμμένο και αυτό σε στιχάκια και εικονογραφημένο από την Λίντια Μονκς.

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.