Μικρές Καληνύχτες!

Οι Μικρές Καληνύχτες είναι μια υπέροχη σειρά παραμυθιών από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο!

Είναι σύντομες, με όμορφες εικόνες και οι ιστορίες τους είναι διασκεδαστικές και χαλαρωτικές: ό,τι πρέπει για λίγο πριν τον ύπνο!

Πίσω από κάθε μικρό βιβλιαράκι από τη σειρά Μικρές καληνύχτες γράφει:

Μια φορά κι έναν καιρό… δηλαδή χθες ή σήμερα ή και αύριο … Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, μάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Για παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη! Ιστορίες που διαβάζονται μέσα σε δέκα λεπτά!

Η σειρά των εκδόσεων Μεταίχμιο "Μικρές Καληνύχτες" που έχει αγαπηθεί από γονείς και παιδιά εμπλουτίστηκε με 2 νέους τίτλους:

"Ο Μάγος Άχρηστος" 

Συγγραφέας: Δημήτρης Μπογδάνος
Εικονογράφος: Νίκος Γιαννόπουλος

Νομίζεις ότι είναι εύκολο να κάνεις μαγικά; Πιστεύεις ότι είναι απλό να ελέγχεις πανίσχυρες μαγικές δυνάμεις;

Ε λοιπόν, όχι! Ακόμα κι αν ο πατέρας σου είναι μάγος και η μητέρα σου νεράιδα, δε σημαίνει ότι είναι εύκολο να γίνεις μάγος.

Το μόνο εύκολο είναι να σου δώσουν τον τίτλο «Ο Μάγος Άχρηστος». Εκτός κι αν βρεις σε τι είσαι καλός και τι πραγματικά σου αρέσει, και τότε ίσως κερδίσεις έναν άλλο τίτλο.

Ο Δημήτρης Μπογδάνος γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρός συνήθιζε να φτιάχνει ιστορίες με το μυαλό του, απλά για να διασκεδάζει. Ιστορίες με σκανταλιές, ιστορίες ίσως λίγο τρομακτικές, ιστορίες με γέλια, με κυνηγητά, με εκπλήξεις και με μυστικά. Για να μην τις ξεχνάει όμως, αλλά και για να μπορεί να τις διαβάζει αργότερα, τις έγραφε σε ένα μεγάλο τετράδιο. Για να χωρέσουν μάλιστα πολλές ιστορίες, έγραφε όχι μόνο πάνω στις γραμμές, αλλά και κάτω από αυτές, ακόμα και γύρω γύρω. Επίσης έγραφε με διαφορετικά γράμματα που είχε σκεφτεί μόνος του κι όχι με τα κανονικά, κι έτσι κανείς άλλος δεν μπορούσε να διαβάσει τις ιστορίες του. Ακόμα και σήμερα, όταν θέλει να διασκεδάσει, ανοίγει το τετράδιο εκείνο και διαβάζει κάποια ιστορία ή… γράφει μία καινούρια.

"Η παπουτσωμένη γάτα" 

Συγγραφέας: Λίνα Σωτηροπούλου
Εικονογράφηση: Ράνια Βαρβάκη

Η ιστορία του παπουτσωμένου γάτου είναι γνωστή σε όλους.

Τι γίνεται όμως όταν ένας γάτος που δεν είναι σαν τους άλλους παπουτσωμένους γάτους συναντά στην αυλή την Πέπη, μια γάτα που ήταν πάντα καθωσπρέπει;

Η Λίνα Σωτηροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας. Σπούδασε λογιστική και στη δουλειά της ασχολείται καθημερινά με τους αριθμούς. Μια μέρα όμως μέσα από τα λογιστικά βιβλία –που μόνο πονοκέφαλο φέρνουν– άρχισαν να ξεπετάγονται γράμματα και να πλέκουν ιστορίες και παραμύθια. Κάπως έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με βιβλία που φέρνουν χαμόγελα σε παιδικά πρόσωπα.

Δώρο η αφήγηση της ιστορίας με QR code.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.