Weekend Agenda 2 - 4/2: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Weekend Agenda 2 - 4/2: oι 5 κορυφαίες Weekend Agenda 2 - 4/2: oι 5 κορυφαίες
Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 2 έως την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 και αξίζουν την προσοχή σας!

ΟΠΕΡΑ

Το τραμ με το όνομα «Πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ένα από τα σημαντικότερα έργα του θεατρικού ρεαλισμού του 20ου αιώνα, Το τραμ με το όνομα «Πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς, ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού.

Χρόνος; 1947. Τόπος; Νέα Ορλεάνη. Η ιστορία; Η Μπλανς, καθηγήτρια από το Νότο επισκέπτεται στη Νέα Ορλεάνη την αδελφή της Στέλλα, που ζει με τον άνδρα της Στάνλεϋ. Η Μπλανς βλέπει υποτιμητικά τον Στάνλεϋ, λόγω της καταγωγής του αλλά και του οξύθυμου και ακατέργαστου χαρακτήρα του, στοιχεία που καθηλώνουν την Στέλλα σε μια σχέση που κυριαρχείται από το ωμό πάθος. Η εύθραυστη και με ευγενική καταγωγή Μπλανς βρίσκεται σε συνεχή αντιπαράθεση με τον Στάνλεϋ και η συγκατοίκηση μαζί του αποτελεί την αφετηρία για να ξεδιπλωθεί το ομιχλώδες παρελθόν της και να αναπτυχθεί μια σχέση πάθους και μίσους, που κλονίζει για πάντα τις ευαίσθητες ισορροπίες των ηρώων...

 

Παίζουν: Μαρία Ναυπλιώτου, Χάρης Φραγκούλης, Θεοδώρα Τζήμου, Άγγελος Τριανταφύλλου, Ευαγγελία Καρκατσάνη, Αdrian Frieli

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Στο «Τραμ, με το όνομα Πόθος» πρωταγωνιστεί η Μαρία Ναυπλιώτου. Διαβάστε εδώ την συνέντευξή της στο monopoli.gr. 

 

Πού: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς
Πότε: Παρασκευή 2/2: 20.30, Σάββατο 3/2: 18.00 & 21.00, Κυριακή 4/2: 19.00
Τιμές: Διακεκριμένη: 30€, Α’ Ζώνη: 25€ / Φοιτητικό-Ανέργων: 20€, B’ Ζώνη: 20€ / Φοιτητικό-Ανέργων: 15€, Γ’ Ζώνη: 15€ / Φοιτητικό-Ανέργων: 10€

 

ΧΟΡΟΣ

Iόν του Χρήστου Παπαδόπουλου στη Στέγη

 

8fe49c45e84227d866c81a62aa22b920 XL

 

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει την παράσταση χορού «Ιόν», σε σύλληψη και χορογραφία του Χρήστου Παπαδόπουλου, από 1η έως 4 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Σκηνή.

Το πέταγμα των πουλιών, ο συντονισμών των πυγολαμπίδων, τα ανιόντα και τα κατιόντα, τα ηλεκτρόνια σθένους… Τι σχέση μπορεί να έχουν η φύση και η οργανική χημεία με το σύγχρονο χορό; Μινιμαλισμός, οπτική ποίηση, συγχρονισμένα ιόντα και ένα νέο αστέρι της χορογραφίας που ανατέλλει στην Ευρώπη.

Το Ιόν βασίζεται σε μια μεταφορά: αν τα ιόντα είναι ηλεκτρικά φορτισμένα άτομα ή σύνολα ατόμων, που μετακινούνται όλα μαζί προς μια κατεύθυνση, τότε αυτή η εικόνα ίσως αποτυπώνει την πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται από τους ανθρώπους που κινούνται στο χώρο και αλληλοεπηρεάζονται.

Χορεύουν: Γεώργιος Κοτσιφάκης, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Νώντας Δαμόπουλος, Αμαλία Κοσμά, Μαρία Μπρέγιαννη, Χαρά Κότσαλη, Ευθύμης Μοσχόπουλος, Νάντη Γώγουλου, Δήμητρα Μερτζάνη, Αλέξης Τσιάμογλου

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

 

Πού: Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Κεντρική Σκηνή, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107

Πότε: 2, 3, 4 Φεβρουαρίου στις 20.30
Tιμές: Κανονικό: 7, 10, 18, 25, 28€ | Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 8,14, 20, 22€ | Παρέα 10+ άτομα: 7, 13, 18, 20€ | Κάτοικος Γειτονιάς: 7€ | Ανεργίας, ΑμεA: 5€ | Συνοδός ΑμεA: 10€

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Συμφωνικές ροκ μεταμορφώσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

bfd440941f80044fa124f1b47bc4f494 XL

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις 20:30, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης η κλασική ροκ του David Bowie και των Deep Purple συναντά τους ήχους της συμφωνικής ορχήστρας μέσα από την πένα του Philip Glass και του Jon Lord.

Το «Κοντσέρτο για ροκ μπάντα και ορχήστρα» αποτελείται από τρία μέρη: στο πρώτο, ορχήστρα και σολίστ δημιουργούν μια ανταγωνιστική σχέση. Στο λυρικό δεύτερο μέρος κυριαρχούν δύο υπέροχες μελωδίες που μεταμορφώνονται, αναπτύσσονται και στη συνέχεια εξελίσσονται σε ένα μεγαλειώδες blues με τη συμμετοχή της ανθρώπινης φωνής. Στο μέρος αυτό η ορχήστρα και οι σολίστ ανακαλύπτουν σχέσεις διαλόγου και σύμπνοιας. Στο εντυπωσιακό τρίτο μέρος, η ορχήστρα ενώνεται με τους σολίστ σε ένα τελικό συμφιλιωτικό tour de force.

Με τους Μουσικούς της Καμεράτας, συμπράττουν ως σολίστ, ο δημοφιλής τραγουδιστής του συγκροτήματος MEΛISSES, Χρήστος Μάστορας, και ο Γιάννης Παπαδόπουλος στην ηλεκτρική κιθάρα, ένας πολυβραβευμένος έλληνας δεξιοτέχνης, που η ποιότητα της δουλειάς του ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας μας. Ο πολυσχιδής Δημήτρης Τίγκας στο ηλεκτρικό μπάσο και ο διακεκριμένος ντράμερ Γιάννης Σταυρόπουλος συμπληρώνουν την εξαίρετη ομάδα των σολίστ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Πού: Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης / Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πότε: Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, 20:30
Tιμές: 9€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι), 12€, 18€, 25€, 28€, 30€, 35€ (διακεκριμένη ζώνη)

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη στην Άνοδο

Eleonora Zouganeli

Από το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου η Ελεονώρα Ζουγανέλη ανεβαίνει στην Άνοδο live stage, για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων. Η “Οντισιόν” είναι ένα πρόγραμμα που φτιάχτηκε για να τραγουδιέται, να διασκεδάζεται, να φέρνει κοντά τις παρέες. Τα τραγούδια της Ελεωνόρας που έχουν αγαπηθεί, άλλα που πάντα ήθελε να δοκιμάσει με τη φωνή της και βέβαια τα λαϊκά της παρέας που πάντα θα αγαπιούνται και θα τραγουδιούνται.

Που:Άνοδος Live Stage Πειραιώς 183 & Πάλλαντος 38, Αθήνα

Τιμές: 15€ με ποτό Φιάλη ποτού: από 130€ για 4 άτομα Φιάλη κρασί: από 65€
Πότε: Aπό το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου | 22.00

 

 

ΤΑΙΝΙΑ

Αόρατη Κλωστή

6dad1c476fb9229cde8baf39aac46d59 XL

Κομψό, εγκεφαλικό, απαιτητικό, αλλά πάνω από όλα σαγηνευτικό και παράξενο: αυτό είναι το νέο φιλμ του Πολ Τόμας Άντερσον που ξανασυνεργάζεται με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις μια δεκαετία μετά από το επίσης αριστουργηματικό «Θα χυθεί αίμα».

Η ιστορία διαδραματίζεται στο μεταπολεμικό Λονδίνο της δεκαετίας του ’50. Εκεί ο σχεδιαστής ρούχων Ρέινολντς Γούντκοκ (Ντάνιελ Ντέι Λούις) και η αδερφή του Σίριλ (Λέσλι Μάνβιλ) κυριαρχούν στο χώρο της βρετανικής υψηλής ραπτικής, ντύνοντας μέλη βασιλικών οικογενειών, αστέρες του κινηματογράφου και εκπροσώπους της ανώτατης κοινωνικής τάξης. Παράλληλα, πλήθος γυναικών μπαίνουν εφήμερα στη ζωή του ιδιόρρυθμου Ρέινολντς, ενσαρκώνοντας τις κατά διαστήματα μούσες του και σταδιακά παραχωρούν τη θέση τους στις επόμενες, που θα έχουν ανάλογη τύχη...

 

Δείτε που παίζεται 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.