Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 + 1 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΕΚΘΕΣΗ

«Electric Mandala»: έκθεση ζωγραφικής του Αλέξη Κόρμπη στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών παρουσιάζεται η δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αλέξη Κόρμπη με τίτλο «Electric Mandala» και θα έχετε την ευκαιρία να την επισκεφθείτε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 11:00 - 14:30 και 18:00 - 21:00 και το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 11:00 - 14:30. Στη έκθεση θα παρουσιασθεί, μια σειρά από ακρυλικά σε μουσαμά, αποτελούμενη από τολμηρές συνθέσεις ρεαλιστικών φιγουρών και ψυχεδελικών μοτίβων.

Το έργο του Αλέξη Κόρμπη συνιστά μια ιδιαίτερη προσπάθεια στον χώρο της σύγχρονης τέχνης. Οι πίνακές του αποτυπώνουν μια ιδιαίτερη δυναμική σχέσεων, καθώς οι μορφές συνδιαλέγονται σε έναν κλειστό – που φέρει την έννοια της πληρότητας– κόσμο συμβόλων και, συγχρόνως, έναν ανοικτό στην ερμηνεία των θεατών χωροχρόνο. Κομβική εδώ είναι η παρουσία των μάνταλα (mandala), των κοσμικών συμβόλων της ινδουιστικής και βουδιστικής παράδοσης, που περικλείουν ή συνοδεύουν τις ρεαλιστικές ανθρώπινες μορφές. Το μάνταλα αποτελεί ταυτόχρονα μικρογραφία του σύμπαντος, οδηγό στον δρόμο για τη φώτιση και δυναμική απεικόνιση του ανθρώπινου ψυχισμού...

 

ΔΙΑΛΕΞΗ

«Ποίηση και φιλοσοφία»: Διάλεξη του Αlain Badiou στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη"

alain badiou x olivier roller thumb large

Οι Εκδόσεις Πατάκη και το περιοδικό αλήthεια, σας προσκαλούν την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στις 19.00, στη διάλεξη του ομότιμου καθηγητή στην Ecole normale superieure, Αlain Badiou, με θέμα «Ποίηση και φιλοσοφία», στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη". Η είσοδος θα είναι ελεύθερη μέχρι εξαντλήσεως των ελεύθερων θέσεων.

 

ΒΙΒΛΙΟ

22ο Παζάρι Βιβλίου στην πλατεία Κοτζιά

BookClub Banner

Mε κεντρικό σύνθημα: «Το Βιβλίο είναι η Δύναμη Σου», το μεγαλύτερο και πλέον οργανωμένο παζάρι βιβλίου επέστρεψε στην πόλη της Αθήνας, στην Πλατεία Κοτζιά. 

Στο 22ο Παζάρι Βιβλίου 2018, όπως κάθε χρόνο, συμμετέχουν εκδότες από όλη την Ελλάδα (μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων), προσφέροντας πάνω από 9.000 τίτλους βιβλίων, σε τιμές, που δεν ξεπερνούν το 30% της αρχικής τους λιανικής τιμής. Σε μία σύγχρονη, υπαίθρια, στεγασμένη και θερμαινόμενη εγκατάσταση, το αθηναϊκό, και όχι μόνο, αναγνωστικό κοινό έχει την ευκαιρία να προμηθευτεί αξιόλογα βιβλία από μία μεγάλη ποικιλία τίτλων, όλων των κατηγοριών και για όλες τις ηλικίες, σε τιμή έκπληξη!

Ανοιχτά εκτός από τις καθημερινές και το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, από 9.00 έως 21.00. 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Detritus: Νέα μουσική με παλιά μέσα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

348049

Οι ξεπερασμένες τεχνολογίες γίνονται αφορμή και μέσο για απρόσμενους ηχητικούς πειραματισμούς, συνθέσεις, συναυλίες, εγκαταστάσεις και συζητήσεις, με τα μαγνητόφωνα, τα πικάπ, τα γραμμόφωνα, τα cd και τα walkman να παίρνουν ξανά ζωή.

Από τότε που δημιουργήθηκαν οι συγκεκριμένες τεχνολογίες, τα ελαττώματά τους διερευνήθηκαν συνειδητά και αξιοποιήθηκαν δημιουργικά από καλλιτέχνες που είδαν σε αυτά ένα αναδυόμενο πεδίο αισθητικού ενδιαφέροντος ή ένα σύνολο ισχυρών συμβολισμών για την ανθρώπινη συνθήκη.

Συμμετέχουν: Giovanni Lami, Stephen Cornford, Sandra Boss, Graham Lambkin, Marc Baron, Robert Millis, Olivia Block, Πάνος Χαραλάμπους, Παναγιώτης Πανόπουλος.

 

Πρόγραμμα
Παρασκευή 26 Ιανουαρίου
Εκθεσιακός χώρος | Ηχητική περφόρμανς
21:00 | Sandra Boss: Acoustic Appraiser (30΄)
22:00 | Giovanni Lami (40΄)
23:00 | Marc Baron (40΄)

Φουαγιέ 5ου ορόφου | Ηχητική εγκατάσταση
09:00-21:00 | Stephen Cornford: Constant Linear Velocity

Σάββατο 27 Ιανουαρίου

Εκθεσιακός χώρος
17:00 | John Cage's 33 1/3 (210΄) | Διαδραστική ηχητική εγκατάσταση
21:00 | Graham Lambkin (45΄) | Ηχητική περφόρμανς
22:00 | Olivia Block: Dissolution (45΄) | Ηχητική περφόρμανς

Κυριακή 28 Ιανουαρίου
18:00 | Πάνος Χαραλάμπους & Παναγιώτης Πανόπουλος: Ένας αετός καθότανε… (30-35΄) | Εκθεσιακός χώρος | Περφόρμανς
19:00 | Παναγιώτης Πανόπουλος, Stephen Cornford, Olivia Block και Graham Lambkin (100΄) | Μικρή Σκηνή | Συζήτηση
21:00 | Robert Millis: Indian Talking Machine (90΄) | Μικρή Σκηνή | Παρουσίαση & Συζήτηση

 

ΕΚΘΕΣΗ

«Building a Babel Tower»: ατομική έκθεση του Γιώργου Τσεριώνη στην ΔΛ Gallery

mature topography 10dek

Ο Γιώργος Τσεριώνης μετά τη συμμετοχή του στην 6η Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης και την 7η Μπιενάλε του Πεκίνου, παρουσιάζει τη νέα του δουλειά, με τίτλο «Building a babel tower», στους εκθεσιακούς χώρους της ΔΛ gallery, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στις 20.00 και το Σάββατο 27 Ιανουαρίου από τις 11:00 έως τις 15:00.

Στην ατομική του έκθεση παρουσιάζονται κολλάζ φτιαγμένα με εικόνες από αρχειακό υλικό και δουλεμένα με την τεχνική του origami, σχέδια με φράσεις σε διπλωμένα χαρτιά, κεραμικά γλυπτά και μία εγκατάσταση που παραπέμπει στον πύργο της Βαβέλ. Μέρος της έκθεσης είναι η εγκατάσταση ενός φανταστικού δωματίου του πύργου της Βαβέλ, που πραγματεύεται την καπιταλιστική ανάπτυξη σε σχέση με τη συνύπαρξη των ανθρώπων, τη δυσκολία επικοινωνίας, αλλά και την ψυχολογική απομάκρυνση του εαυτού μας μέσα από τα διλήμματα που βάζουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας...

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Παρουσίαση του βιβλίου «Η ηθοποιός Νέλλη Αγγελίδου» στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν (Υπόγειο)

67494d9fb833f19a8b4d612ba6cf039d L

 

Ο Γιάννος Αγγελίδης και οι Cube Art Editions σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Η ηθοποιός Νέλλη Αγγελίδου» την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, στις 18:00, Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο (Πεσμαζόγλου 5).

Θα μιλήσουν: 

Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, Κριτικός Θεάτρου, Επίτιμος Διδάκτωρ Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών Ο Μαριάννα Κάλμπαρη, Σκηνοθέτις, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Ο Κωνσταντίνος Κυριακός, Αν. Καθηγητής Ιστορίας του Θεάτρου και του Ελληνικού Κινηματογράφου, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πατρών

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

«Εργαστήριο Εγκαυστικής» με τον καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Βερούτη στο Contemporary Space Athens

348373

Στα πλαίσια του Energy Athens 2018, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου και ώρα 18.00, διοργανώνεται «Εργαστήριο Εγκαυστικής» με τον καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Βερούτη και τίτλο «Ανώνυμοι άνθρωποι - Διάσημα πορτραίτα», στο Contemporary Space Athens (Μητροπόλεως 74). 

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες, βασισμένο στα πορτρέτα του φαγιούμ. Τα αινιγματικά αυτά πορτρέτα, άξια σύγκρισης με τα πορτρέτα αυτοκρατόρων σε νομίσματα και αγάλματα ζητώντας το μερίδιο τους στην αιωνιότητα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την γνωριμία με τα πορτρέτα και την τεχνική κατασκευής τους, την εγκαυστική. Αναφέρετε ο τρόπος ζωγραφικής και τα υλικά κατασκευής τους. Οι συμμετέχοντες καλούνται να ζωγραφίσουν με κερομπογιές ένα αντίγραφο πορτρέτου, σε χαρτόνι όπου είναι σχεδιασμένο ένα πρόσωπο.

 

ΔΙΑΛΕΞΗ

Ο ποιητής και φωτογράφος Κυριάκος Συφιλτζόγλου στην ARTENS

DSC05088δ 1190

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου και ώρα 20.00, στον Χώρο Πολιτισμού – ARTENS, στο κέντρο της Αθήνας (Βουκουρεστίου 40), o ποιητής και φωτογράφος Κυριάκος Συφιλτζόγλου συνομιλεί με την Μυρσίνη Ζορμπά και την Ομάδα Πολιτιστικής Διαχείρισης της ARTENS για τις λέξεις, τις εικόνες και τη διαχείριση του ποιητικού κόσμου.

Κύκλος συζητήσεων: «Πολιτισμικές αναπαραστάσεις, αφηγήσεις, θεσμοί, νοήματα»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

«Η Νοημοσύνη της Επιτυχίας»: Εργαστήριο επίτευξης στόχων στο Public Συντάγματος

12565445 914052588649619 4155199752413446503 n

Το Public και η Nlp Life Coach Ελίνα Γιαχάλη σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στο βιωματικό σεμινάριο – εργαστήριο επίτευξης στόχων «Η Νοημοσύνη της Επιτυχίας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Public Συντάγματος, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 12.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου ορόφου (Καραγεώργη Σερβίας 1).

ΘΕΑΤΡΟ

«ΣίβυλλαExit» στο Δημοτικό Θέατρο Δάφνης

348147

Το "Brexit" μπορεί να φάνηκε βαρύ πλήγμα, αλλά ελάχιστα θορύβησε την Ευρωζώνη, για "Grexit" ούτε λόγος και στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων βαράνε το σκοπό και μεις χορεύουμε!

Συντελεστές:
Γιώργος Γιαννακόπουλος - Μάνος Φύτρος - Αντώνης Χαχλάκης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γιαννακόπουλος
Στο πιάνο η Έφη Τσόγκα.
Βοηθοί σκηνοθέτη: Νίκος Μαυρόπουλος - Μάνος Φύτρος - Αντώνης Χαχλάκης
Yπεύθυνη επικοινωνίας: Δέσποινα Δαμίγου

Παίρνουν μέρος: Μάνος Φύτρος, Πάνος Κλάδης, Χριστίνα Νιώτη, Αντώνης Χαχλάκης, Νίκος Μαυρόπουλος, Γρηγόρης Τσαλής, Εφη Ζαμπέλη, Γιούλη Ρωσσώνη, Λεωνίδας Ξηνταβελωνης, Μαριαλένα Φύτρου, Έφη Τσόγκα και Σπύρος Τσίριμπας

Διάρκεια: 2 ώρες με διάλειμμα 10 λεπτών

 

ΤΑΙΝΙΑ

«Διακοπές στο Βιετνάμ» στο Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς

Photo3 diakopes vietnam

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 20.30, θα πραγματοποιηθεί κινηματογραφική προβολή - σφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο με την ταινία «Διακοπές στο Βιετνάμ» (1971), στο Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς. 

Σε αυτήν την ασπρόμαυρη κωμωδία, ο Θανάσης, ο οποίος εργάζεται σε ένα εργοστάσιο πλαστικών ως χημικός, εφευρίσκει ένα καινούργιο πλαστικό υλικό. Είναι ερωτευμένος με μια κοπέλα η οποία όμως αγαπά κάποιον άλλο. Τελικά παντρεύονται και μετά την πρώτη νύχτα του γάμου τους φεύγει εκτάκτως για τον στρατό προκειμένου να μετεκπαιδευτεί. Το αεροπλάνο που τους μεταφέρει πέφτει στο Βιετνάμ και χάνεται στη ζούγκλα. Στο μεταξύ ο νεαρός που αγαπά τη γυναίκα του Θανάση της προτείνει να τον παντρευτεί. Τελικά ο Θανάσης επιστρέφει...

Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Βέγγος, Άννα Φόνσου, Αλέκος Τζανετάκος, Ανδρέας Φιλιππίδης, Λαυρέντης Διανέλλος, Μαρίκα Κρεββατά, Γιώργος Τσιτσόπούλος, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Νικήτας Πλατής, Μάκης Δεμίρης, Χρήστος Νάτσιος

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.