Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΕΚΘΕΣΗ

«Μικρές καταιγίδες»: έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Παπατσαρούχα στην Αίθουσα Tέχνης Έκφραση

O εικαστικός Βασίλης Παπατσαρούχας παρουσιάζει, από τις 18 Ιανουαρίου στην Αίθουσα τέχνης Έκφραση - Γιάννα Γραμματοπούλου, μια έκθεση έργων του με τίτλο «Μικρές καταιγίδες».

Έργα καλοκαιρινά, όπως δείχνουν οι λεπτομερείς χωροχρονικοί προσδιορισμοί, που ο Βασίλης Παπατσαρούχας καταγράφει σε κάθε του έργο. Με σπουδές και στις γραφικές τέχνες, ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τις τεχνικές του κόμικς, δημιουργώντας, με τη γραφή που ενσωματώνει στο κάθε έργο, ένα ποιητικό περι-κείμενο που οδηγεί σε ένα δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης. Φόρμες δυναμικές, ευαίσθητες, ποιητικές, παράξενες φιγούρες, πορτρέτα ανθρώπων, ζώων, αντικειμένων κυριαρχούν στα έργα του Βασίλη Παπατσαρούχα, τα οποία θα έχετε ευκαιρία να δείτε από κοντά στην Αίθουσα Τέχνης Έκφραση - Γιάννα Γραμματοπούλου, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου από τις 11:00 έως τις 20:00, αλλά και το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, από τις 11:00 έως τις 15:00. 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

b7bc84990e3a1348cd2c2aa66a47e249 XL

O Μπάμπης Παπαδόπουλος έρχεται την Κυριακή 21 Ιανουαρίου και ώρα 21.00, στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, μαζί με πέντε ακόμα μουσικούς, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο σεξτέτο εγχόρδων, παρουσιάζοντας ένα Acoustic Set, στο πλαίσιο της ενότητας συναυλιών Jazz Διαχρονίες.

 

ΒΙΒΛΙΟ

22ο Παζάρι Βιβλίου στην πλατεία Κοτζιά

BookClub Banner

Mε κεντρικό σύνθημα: «Το Βιβλίο είναι η Δύναμη Σου», το μεγαλύτερο και πλέον οργανωμένο παζάρι βιβλίου επιστρέφει στην πόλη της Αθήνας, από την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 στην Πλατεία Κοτζιά. 

Στο 22ο Παζάρι Βιβλίου 2018, όπως κάθε χρόνο, συμμετέχουν εκδότες από όλη την Ελλάδα (μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων), προσφέροντας πάνω από 9.000 τίτλους βιβλίων, σε τιμές, που δεν ξεπερνούν το 30% της αρχικής τους λιανικής τιμής. Σε μία σύγχρονη, υπαίθρια, στεγασμένη και θερμαινόμενη εγκατάσταση, το αθηναϊκό, και όχι μόνο, αναγνωστικό κοινό έχει την ευκαιρία να προμηθευτεί αξιόλογα βιβλία από μία μεγάλη ποικιλία τίτλων, όλων των κατηγοριών και για όλες τις ηλικίες, σε τιμή έκπληξη!

Ανοιχτά και το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, από 9.00 έως 21.00. 

 

EΚΔΗΛΩΣΗ

Αφιέρωμα στο Εβραϊκό Oλοκαύτωμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

3f2b30d4c3664b349f6eeb06d3debf14 XL

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος οργανώνει αφιέρωμα στο Eβραϊκό Oλοκαύτωμα με τίτλο: «Tο Oλοκαύτωμα του Eλληνικού και του Eυρωπαϊκού Eβραϊσμού» από το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Για έντεκα ημέρες, το κοινό καλείται, μέσα από εκθέσεις τεκμηρίων και βιβλίων, ομιλίες, κινηματογραφικές προβολές και συναυλίες, να αναμετρηθεί ηθικά, για άλλη μια φορά, με το γεγονός του Ολοκαυτώματος που συγκλόνισε τον 20ό αιώνα. Διαβάστε αναλυτικά τις εκδηλώσεις εδώ

 

ΤΑΙΝΙΑ

Από χώρα σε χώρα: 3 ταινίες αφιερωμένες στους πρόσφυγες στην Ελλάδα

348031

 

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 στις 19.00 στο Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ (Σταυροπούλου 29 στην πλατεία Αμερικής), θα πραγματοποιηθεί κινηματογραφική εκδήλωση, αφιερωμένη στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας. Θα προβληθούν συνολικά τρεις ταινίες μικρού μήκους: «Ξένες αγκαλιές» (διάρκεια 20 λεπτά), «Πόθος» (διάρκεια 22 λεπτά), «Τα παιδιά του Αδάμ» (διάρκεια 13 λεπτά) και αργότερα θα ακολουθήσει συζήτηση με τους σκηνοθέτες και με τους ίδιους τους πρωταγωνιστές.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της Δράσης για το Προσφυγικό, "Home New Home". 

 

ΘΕΑΤΡΟ

Ο «Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων

347785

Ο Δήμος Βριλησσίων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (Σ.Β.Α.Π.), στο πλαίσιο των Διαδημοτικών Πολιτιστικών Συναντήσεων "Εν Άστει", παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου, μια παραγωγή του Πολιτιστικού και Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου "ΑΡΓΩ", την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου και ώρα 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων - Αίθουσα ‘Μουσών’.

Πρόκειται για ένα έργο διαχρονικό και πάντα επίκαιρο το οποίο παρουσιάζουν οι μικροί και μεγάλοι ηθοποιοί της Θεατρικής Ομάδας του Συλλόγου σε σκηνοθεσία της Ιωάννας Μπακαλάκου και μετάφραση Ιωάννη Πολέμη.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Μιλάμε για τα φυτά του Πάρκου: Χειμερινά λαχανικά στον κήπο και στο πιάτο μας

347783

Ένα εργαστήριο για τα χειμωνιάτικα λαχανικά, που αποτελούν μέρος της μεσογειακής χλωρίδας, πραγματοποιείται στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου από τις 11.00 έως τις 14.00. Εκεί θα έχουμε την ευκαιριία να ενημερωθούμε για την υψηλή διατροφική τους αξία, τα μυστικά της καλλιέργειάς τους, το έδαφος και το μικρόκοσμο που τα περιβάλλει.

 

ΘΕΑΤΡΟ

«Εθεάθην μισός» στο Zp87

dbb1bffbdc508b076aef80f47f2aea70 XL

Στο θέατρο Zp87 παρουσιάζεται για τέσσερις μόνο παραστάσεις η μουσικοθεατρική performance «Εθεάθην μισός», βασισμένη στην ομώνυμη ποιητική συλλογή του Γιάννη Κωσταρή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ. 

Γιατί εθεάθην μισός; Και πώς γίνεται να κυκλοφορείς άμα είσαι μισός; Και ποιος είναι ολόκληρος για να δει αυτόν που είναι μισός; Και αν κάποιος είναι μισός, πώς γίνεται να δει αυτόν που δεν είναι ολόκληρος; Με άξονα ποιήματα της συλλογής τα οποία συνδιαλέγονται με σκηνικές δράσεις και μελωδίες, ο ποιητικός λόγος μετατρέπεται σε θεατρική πράξη.

Δραματουργική σύνθεση, σκηνοθεσία, ερμηνεία: Βαλεντίνη Σιόβα, Γιάννης Κωσταρής

Σάββατο 20 Ιανουαρίου, 21.00 

 

ΕΚΘΕΣΗ

Energy Athens 2018 στο Contemporary Space Athens

345958

Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design παρουσιάζουν για 8η συνεχή χρονιά καλλιτέχνες από όλα τα είδη των τεχνών όπως ζωγραφική, φωτογραφία, αρχιτεκτονική, βιομηχανικό σχεδιασμό, ψηφιακό κολλάζ, κεραμική, χειροποίητο κόσμημα και του βίντεο, στο Energy Athens 2018. 

Στόχος της έκθεσης είναι να συγκεντρώσει νέες ιδέες και πλούσια περιβάλλοντα που ταξιδεύουν τον επισκέπτη σε πιο εσωτερικές προσωπικές διαδρομές υπερβαίνοντας τα προφανή, να μεταφέρει την "ενέργεια" της εποχής μας μέσα από την ματιά των καλλιτεχνών που συμμετέχουν. Θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε την έκθεση την Παρασκευή 19, το Σαββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, από τις 14:00 έως τις 21:00.

 

ΤΑΙΝΙΑ

«Αιχμάλωτοι στην ομίχλη» (Polumgla), 2006, στο Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς

polumgla

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 20.30 στο Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς, θα πραγματοποιηθεί μια κινηματογραφική προβολή - αφιέρωμα στον Ρώσικο Κινηματογράφο, της ταινίας «Αιχμάλωτοι στην ομίχλη» (Polumgla), παραγωγής του 2006, σε σκηνοθεσία του Arthyom Antonov.

Υπόθεση: Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μια ομάδα Γερμανών αιχμαλώτων στέλνεται με την εποπτεία ενός Ρ'ωσου αξιωματικού σε ένα χωριό της Σιβηρίας για να κατασκευάσει έναν πύργο επικοινωνιών. Μετά από μια επική πορεία στα χιόνια οι αιχμάλωτοι φτάνουν στον προορισμό τους και οι χωρικοί τους υποδέχονται εχθρικά. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν χάσει συγγενείς στον πόλεμο. Το μίσος όμως εναντίον των "ναζιστών" δεν θα κρατήσει για πολύ. Η αναγκαστική κοινή συμβίωση θα οδηγήσει στη δημιουργία σεξουαλικών δεσμών ανάμεσα στους αιχμαλώτους και τις μοναχικές και απελπισμένες γυναίκες του χωριού που έχασαν

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.