Η Γέννηση του Κόσμου και Ιστορίες των Θεών του Ολύμπου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η Γέννηση του Κόσμου και Η Γέννηση του Κόσμου και
Η καινούργια παραγωγή «Η Γέννηση του Κόσμου και Ιστορίες των Θεών του Ολύμπου», από την Κάρμεν Ρουγγέρη και τους συνεργάτες της, παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. 

Η Κάρμεν Ρουγγέρη έδωσε και πάλι φέτος τον λόγο στα παιδιά, ώστε να διαλέξουν τα ώστε να διαλέξουν τα ίδια την παράσταση που θέλουν να δούν. Ετσι στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης όπου συνήθως ανεβάζει έργα εμπνευσμένα απο την Ελληνική μυθολογία, θα παρουσιάσει ένα έργο που περιέχει την γέννηση του κόσμου και ιστορίες γνωστές και άγνωστες των Θεών του Ολύμπου. Ιστορίες που έπλασαν ο αρχαίος ελληνικός λαός και οι ποιητές του.

NK4 3945a lq

Με το σκεπτικό λοιπόν ότι όλοι θέλουμε να χαρούμε την ομορφιά των αρχαίωνμύθων, όπως χαιρόμαστε ένα παραμύθι, η Κάρμεν Ρουγγέρη θα πάρει τα πράγματααπό την αρχή και θα ξεκινήσει κάπως έτσι. 

-Αλήθεια τι πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες; Πως γεννήθηκε ο κόσμος;

-Κατά τον Ησίοδο, επικό ποιητή της αρχαίας Ελλάδας, στα πολύ παλιά τα χρόνια δεν υπήρχε τίποτε από αυτά που βλέπουμε γύρω μας. Υπήρχε μόνο το Χάος. Πέρασαν πολλά χρόνια, ώσπου δημιουργήθηκε η Γη και η Θάλασσα. Κάποια στιγμή, μέσα από το Χάος, ξεπετάχτηκε ένα πλασματάκι με χρυσά φτερά. Ήταν ο Έρωτας. Ύστερα δημιουργήθηκε πάνω από την Γη, ο Ουρανός. Όταν ένοιωσε την σκιά του Ουρανού πάνω της η Γη σκέφτηκε: «μ’ αρέσει που μεαγκαλιάζει έτσι ο Ουρανός, θα τον παντρευτώ».

Και λίγο-λίγο θα φτάσουμε με παραμυθένιο τρόπο στην γέννηση του Δία. 

NK4 4606 lq

Από εκεί και ύστερα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους, γνωστές και άγνωστες ιστορίες της μυθολογίας μας. Όπως: Προμηθέας και Επιμηθέας, Φίδι και Γάϊδαρος, Δευκαλίων και Πυρρά, γνωριμία Δία και Ήρας, διαμάχη Ποσειδώνα και Αθηνάς, Ποσειδώνας και Αμφιτρίτη, Ήφαιστος και Ήρα, Δήμητρα και Αρπαγή της Περσεφόνης, Απόλλων και Μαντείο των Δελφών, Άρτεμης, η γέννηση του Ερμή, Άρης, Αφροδίτη και Αγχίσης κ.α. 

Όλες οι παραπάνω ιστορίες, απόλυτα μελετημένες και τεκμηριωμένες, γεμάτες χιούμορ (μια που όπως ξέρουμε οι αρχαίοι θεοί των Ελλήνων είχαν τα ελαττώματα των ανθρώπων) και συνδεδεμένες με έξυπνο και εύκολο τρόπο, δημιουργούν μια παράσταση προσεγμένη στην λεπτομέρεια, που σκοπό έχει να μαγέψει και τον πιο μικρό θεατή. 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.